Connect with us
Publicitate

Social

PETrică, cel mai harnic ecologist din Brașov. În trei săptămâni a strâns peste 100.000 de ambalaje reciclabile de la brașoveni

Publicat

pe

Automatul de colectare selectivă care a fost montat în Livada Poștei la începutul lunii septembrie s-a dovedit a fi un real succes. În doar trei săptămâni de funcționare, PETrică a colecat de la brașoveni peste 100.000 de ambalaje din plastic, doze de aluminiu și sticle. În schimbul acestor deșeuri brașovenii au primit tichete cu ajutorul cărora au obținut gratuit peste 8000 de bilete cu două călătorii, valabile pe toate liniile RATBV.

Acest proiect face parte din campania „Bine faci, bine primești”, iar automatul ar fi trebuit să rămână în Livada Poștei doar în perioada Forumului Orașelor Verzi. Pentru că PETrică s-a bucurat de succes, autoritățile au decis să prelungească perioada lui de funcționare până în primăvara anului 2022.

Cei care vor să recicleze și să obțină, în același timp, bilete de călătorie gratuite trebuie să introducă în automat PET-uri de plastic, doze de aluminiu sau sticle. Pentru fiecare deșeu reciclat, oamenii primesc un tichet. Când adună zece astfel de tichete brașovenii le pot preschimba în bilete cu două călătorii. Pentru ca ambalajele să fie acceptate de PETrică acestea trebuie să fie cât mai apropiate de forma reală, adică nu strivite sau turtite, pentru că doar așa senzorii speciali le pot recunoaște.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes