Connect with us
Publicitate

Eveniment

Petrecere ilegală în Parcul Național Piatra Craiului. Muzica dată la maximum răsuna în toată rezervația

Publicat

pe

De o situație incredibilă s-a lovit un turist care a plecat în drumeție în masivul Piatra Craiului cu speranța că se va putea bucura de liniștea naturii. În timp ce pășea pe potecile de munte, bărbatul auzea muzică ce începea să răsune din ce în ce mai tare și care răsuna în toată rezervația naturală, anunță stirileprotv.ro.

Publicitate

Când a ajuns în apropierea locului de unde se auzea muzica dată la maximum, montaniardul a descoperit că în mijlocul pădurii a fost organizată o petrecere onomastică ilegală. Pentru că era sărbătoarea sfinților Petru și Pavel, gazda și-a invitat prietenii la o stână acolo unde au încins grătarele și au cântat și dansat pe muzică live.

„Este inadmisibil ce s-a întâmplat ieri în Piatra Craiului, în Poiana Grind. Inadmisibil! Nu am întâlnit de 30 de ani așa ceva! Nu se poate să răsune practic toată rezervația! Toată rezervația răsuna de muzică și de zgomot”, a spus Laurențiu Negrea, montaniard, citat de aceeași sursă.

Bărbatul a trimis imaginile și la administrația parcului natural, iar rangerii au descoperit că petrecăreții sunt din Argeș și au terenuri și stâne în zonă.

Publicitate

„Noi am identificat persoana și va fi sancționată conform legii ariilor naturale protejate pentru organizarea evenimentului fără acordul administrației parcului. Amenda e de la 3.000 la 5.000 de lei. Un coleg de-al meu deja a discutat cu el și a promis că nu o să mai facă în viitor”, a declarat Mircea Vergheleț directorul Parcului Național Piatra Craiului, pentru PRO TV.

Fără să îi pese de reguli și consecințe, sărbătoritul și-a dus petrecerea la bun sfârșit, asta deși riscă o amendă de până la 5.000 de lei. În parcurile naturale le este interzis turiștilor să facă zgomot, să încingă grătare sau să campeze cu cortul. Cei care ar trebui să supravegheze parcurile naționale și ariile naturale protejate sunt rangerii, dar și jandarmii montani. Numai că, aceștia din urmă pot da sancțiuni doar dacă îi surprind în flagrant pe contravenienți.

Putem doar să redirecționăm imaginile către structura competentă, către Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, care, pe baza imaginilor, poate identifica persoanele”, a spus, pentru aceeași sursă, Luiza Ciobănescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeș.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele mai vizitate din țară. Taxa de acces este de 5 lei pe săptămână sau 20 de lei pentru întreg sezonul de vară. Este complet interzis ca în această arie să fie organizate petreceri sau grătare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes