Connect with us
Publicitate

Social

Petiție online pentru demiterea directorului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. Peste 100 de persoane au semnat cererea

Publicat

pe

Problemele apărute în jurul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, la nici două săptămâni de la inaugurare, a stârnit nemulțumirile celor care plănuiau să călătorească de aici. Pe internet a apărut o petiție online adresată ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, în care inițiatorii solicită demiterea directorului Alexandru Anghel. Până acum, peste 100 de persoane au semnat această cerere.

Iată texul petiției:

„Din cauza multitudinilor de probleme cauzate prin gestionarea incorecta a Aeroportul internațional Brașov , dorim a ne exprima profunda noastră îngrijorare cu privire la incompetența și gestionarea incorectă a Aeroportului Internațional Brașov de către directorul domnul Anghel Alexandru. Solicităm demiterea directorului Aeroportului Internațional Brașov Alexandru Anghel, de către ministrul transporturilor. Din păcate, de la începutul deschiderii aeroportului, am observat o serie de deficiențe și probleme care ne-au afectat în mod direct și care pun în pericol buna funcționare a acestui important nod de transport.

Printre problemele majore cu care ne-am confruntat se numără:

Publicitate

Lipsa unei strategii clare de dezvoltare: Aeroportul Internațional Brașov are un potențial enorm pentru a contribui la creșterea economică a regiunii și a întregii țări. Cu toate acestea, sub conducerea domnului Alexandru, nu am văzut nicio viziune coerentă pentru dezvoltarea aeroportului. Planurile de extindere și diversificare a destinațiilor au fost amânate sau au rămas la stadiul de promisiuni nerealizate.

Proiecte de infrastructură neîndeplinite: Promisiunile de îmbunătățire a infrastructurii aeroportului, inclusiv construirea unui acces mai bun către oraș și modernizarea facilităților existente, au rămas în mare parte neîndeplinite. Lipsa de transparență și de angajament în implementarea acestor proiecte esențiale ne face să punem la îndoială abilitățile directorului de a conduce cu succes aeroportul.

Servicii slabe și întârzieri frecvente: În calitate de pasageri, am fost dezamăgiți de nivelul scăzut al serviciilor oferite la Aeroportul Internațional Brașov. Întârzierile frecvente ale zborurilor, lipsa informațiilor adecvate și comunicarea deficitară au afectat negativ experiența noastră de călătorie. Aceste probleme reflectă o gestionare ineficientă a activităților aeroportuare și a personalului implicat.

Având în vedere aceste aspecte, vă solicităm cu fermitate demisia directorului Aeroportului Internațional Brașov, domnul Anghel Alexandru. Considerăm că incompetența și gestionarea defectuoasă a acestuia au avut un impact semnificativ asupra funcționării și dezvoltării aeroportului.

Încrederea noastră în capacitatea domniei sale de a conduce acest important nod de transport s-a diminuat considerabil, iar pentru a asigura un viitor prosper pentru Aeroportul Internațional Brașov, considerăm că este necesară o schimbare în conducere.

Vă rugăm să luați în considerare interesul comunității locale, a călătorilor și a dezvoltării economice a regiunii. Avem încredere in capacitatea dumneavoastră de a evalua situația și de a acționa în consecință pentru binele aeroportului și al tuturor celor implicați.

Vă rugăm să acordați atenție acestei situații urgente și să luați măsuri prompte pentru a asigura o gestionare competentă și eficientă a Aeroportului Internațional Brașov. Este esențial să numiți un director capabil și cu experiență, care să aibă o viziune clară și un plan strategic pentru dezvoltarea aeroportului, precum și abilitatea de a implementa proiecte și de a asigura servicii de calitate pentru pasageri.

Prin luarea unei astfel de decizii, veți transmite un semnal puternic că gestiunea defectuoasă și incompetența nu sunt tolerate și că interesele comunității sunt prioritare.

Vă mulțumim pentru atenția acordată acestei cereri de demisie urgente și suntem încrezători că veți acționa în mod corespunzător pentru a remedia situația. Aeroportul Internațional Brașov are potențialul de a deveni un punct de referință și o resursă valoroasă pentru regiune, iar o conducere competență și eficientă este esențială pentru a atinge acest obiectiv.

Vă rugăm să luați măsuri imediate și să cereți demisia directorului Aeroportului Internațional Brașov, domnul Anghel Alexandru.

Actualul director al Aeroportul internațional Brașov, a fost numit în octombrie 2017 director interimar al Aeroportului Iași pentru un mandat de patru luni. Însă, în ianuarie 2018, Consiliul de Administraţie a decis să îl revocare din funcție, motivând că nu a respectat hotărârile CA, regulamentele regiei şi legislaţia în vigoare. Anghel a contestat decizia în instanță, susținând că nu i s-au adus acuzații concrete și că nu a încălcat legea. Inițial, Judecătoria i-a dat dreptate și a decis că revocarea a fost făcută fără justă cauză.

Cu toate acestea, Tribunalul, care a analizat cazul în apel, a constatat că Anghel nu a îndeplinit sarcinile stabilite de Consiliul de Administrație, cum ar fi actualizarea proiectului tehnic de modernizare și întocmirea planului de achiziții pe 2018 conform termenelor impuse. Judecătorii au considerat că revocarea sa a fost justificată. Sentința Tribunalului a fost confirmată și de Curtea de Apel, care a respins recursul lui Anghel.

Astfel, Alexandru Anghel nu mai poate reveni la conducerea Aeroportului Iași. El ocupă în prezent funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Autorității Aeronautice Civile de la București. Cu toate acestea, există o condiție în procesul de selecție a viitorilor membri ai CA, care stipulează că aceștia nu trebuie să fi fost destituiți dintr-o funcție în instituții publice sau întreprinderi cu capital majoritar de stat pentru motive imputabile în ultimii 2 ani.

Anghel susține că candidatura sa nu este afectată de această condiție, deoarece Aeroportul Iași este o regie autonomă și nu o instituție publică sau întreprindere cu capital majoritar de stat. El argumentează că nu i s-au adus acuzații de prejudiciu sau nereguli financiare și că nimeni nu l-a dat în judecată pentru a recupera vreun prejudiciu.

În concluzie, Alexandru Anghel a fost demis din funcția de director interimar al Aeroportului Iași deoarece nu a îndeplinit sarcinile impuse de Consiliul de Administrație. Decizia a fost confirmată de instanțele de judecată, iar Anghel nu mai poate reveni în funcție”.

Petiția pentru demiterea directorului de la Aeroportul Brașov poate fi găsită AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes