Connect with us
Publicitate

Social

Petiție împotriva scumpirii biletelor RATBV. Compania de transport vrea să majoreze prețul unei călătorii de la 2,5 lei la 4 lei

Publicat

pe

Publicitate

Anunțul scumpirii tichetelor pentru călătoria cu mijloacele de transport în comun ale RATBV a stârnit nemulțumiri în rândul brașovenilor. În câteva săptămâni, prețul unei simple călătorii cu autobuzele și troleibuzele va crește de la 2,5 lei la 4 lei. Din cauza acestei majorări, pe internet a fost lansată o PETIȚIE cu titlul „Nu vrem bilete RATBV mai scumpe cu 60%”.

„RATBV dorește să mărească prețul biletelor de călătorie de din luna martie cu 60%. Asta deși Primăria Brașov ne îndeamnă sa folosim transportul in comun. Deși la București o călătorie de 90 de minute cu STB este de doar 3 lei, pe o arie de 10 ori mai mare decât municipiul Brașov. Deși la Cluj – polul scumpirilor in România RATUC are un tarif de 3 lei/călătorie, un oraș de asemenea mult mai mare decât Brașovul. Autobuzele RATBV devin adesea la orele de vârf adevărate cutii „verzi” pline de sardele, atât de aglomerate sunt. Nu mai punem și micro autobuzele de pe Schei. La asta adăugăm faptul ca directorul General RATBV are un salariu de 30 000 lei, dublu cât primarul municipiului. Dar pentru asta trebuie sa plătim noi cetățenii 4 lei prețul pe bilet”, au scris inițiatorii petiției.

Vă reamintim că în urmă cu câteva zile Adunarea Generală a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov a aprobat noile tarife propuse de operatorul de transport RATBV. Este vorba despre o reducere a costurilor pentru brașovenii care utilizează în mod curent acest tip de transport, la care se adăugă un pachet de facilități pentru mai multe categorii sociale, care va fi prezentat în ședința consiliului local din data de 31 martie.

Practic, în timp ce prețul unei călătorii va crește, costul abonamentelor va scădea, spun reprezentanții companiei de transport în comun. Abonamentul pe o lună, pe toate liniile, va fi de 80 de lei. Avem abonamentul pe o zi, la 10 lei, abonamentul pe trei zile, la 25 de lei. Totodată, durata călătoriei, cea de valabilitatea a unui bilet, crește la o oră.

Publicitate

Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    26 ianuarie, 2023 at 5:32 pm

    Interesant ar fi fost de pre izat câte abonamente se vând intr-o luna ? Adică câți beneficiază de reduceri ? Ne-am obișnuit sa fim prostiți tot timpul ..
    As intra pe cei care ^aproba^ s-au gândit vreodată sa facă ceva pentru comunitate ?
    Cat despre cei ce colectați ^stiri^ și le faceți cunoscute…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes