Connect with us
Publicitate

Social

Petiție împotriva mutării spitalului „Eminescu” în centrul Brașovului. Locuitorii cer autorităților găsirea altor soluții

Publicat

pe

Publicitate

Brașovenii care locuiesc în centrul orașului sunt revoltați de decizia autorităților locale de a muta spitalul „Eminescu” în clădirea de lângă Colegiul Național Andrei Șaguna.

Consiliul Județean a anunțat că secțiile clinice de Psihiatrie dar şi Compartimentul Psihiatrie Cronici de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov sunt relocate, în aceste zile, din clădirea de pe Strada Mihai Eminescu nr. 18, în spaţii de la spitalul de pe Strada Prundului.

Pe internet a fost lansată deja o petiție online care a strâns peste 200 de semnături, până acum. În mesajul lor, inițiatorii au lăsat următorul mesaj: „Bolnavi psihic, cu potențial violent, mutați în centrul istoric al Brașovului, vis a vis de Colegiul Național Andrei Șaguna, în imediata apropiere a Liceului Pedagogic, în văzul turiștilor pe care dorim sa îi atragem la Brașov. Asta pentru că secția de pe Eminescu se închide, imobilul fiind retrocedat, iar altă soluție fie nu s-a găsit, fie nu s-a căutat, fie nu s-a dorit. Opinia publică are puterea și obligația să se opună, să ceară autorităților găsirea altei soluții”.

Cei care au semnat petiția spun că se simt în pericol și se tem inclusiv pentru elevii care învață la liceele din apropierea unității medicale. Iată câteva dintre mesajele semnatarilor:

Publicitate
  • S.I. :În calitate de vecin (strada Beethoven) mă simt în pericol, iar ca medic cred ca e inuman ca pacienții cronici internați permanent să fie ținuți doar în salon pentru că în acest spital nu există spațiu în jur. În mod normal, chiar și în România, spitalele de psihiatrie cu pacienți periculoși sunt situate în afara marilor orașe, nu în centrul lor turistic”.
  • O.A. : „În primul rând consider că nu sunt în siguranță copiii de la școlile din apropiere”.
  • M.C.E : „Semnez pentru că nu este normal ca în cea mai vizitată parte a Brașovului să fie un spital de nebuni! Ce se întâmplă dacă scapă cineva? Eu vizitez des Brașovul pentru că este un oraș de poveste! Nu vreau ca în momentele în care mă plimb prin centru să aud nebunii cum urlă”.
  • B.D. : „Problema de bază rămâne: Brașovul avea 25 paturi la Județean + 85 la neurologie = 110 paturi neurologie la nivel județean! Din acest moment vor mai exista: 25 (județean) + 25 neurologice = 50 la nivel județean! Întrebarea este: cum va face fata Brașovul la urgentele neurologice (atenție – care sunt foarte multe, iar AVC-ul este cauza de deces numărul 1) cu jumătate din paturile pe care le avea? Ei practic „rezolvă” problema psihiatriei creând o noua problema pentru Neurologie! În acest fel afectând pacienții cu urgențe neurologice (care din păcate sunt foarte mulți). Ce se va întâmpla până vor construi ei spitalul lor imaginar? Ce se întâmplă în următorii ani? Îi roagă pe cei cu AVC să își amâne un pic accidentul vascular până construiesc ei?”.

Informații suplimentare despre această mutare a puteți citi AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    27 februarie, 2022 at 12:11 am

    Solutia corecta si normala ar fi fost urmatoarea : Spitalul de Pneumoftiziologie de la Stejeris sa se mute in cladirea UAMSP Sanpetru unde e suficient spatiu atat pentru spital cat si pentru unitatea medico-sociala de Pneumoftiziologie care ingrijeste tot bolnavi de TBC ,iar sectia de Psihiatrie ar fi trebuit sa se mute la Marzescu ; ma abtin de la alte comentarii pentru ca ar putea fi interpretate ca fiind rautacioase dar se pare ca cineva tine cu tot dinadinsul ca Spitalul TBC sa se mute la Marzescu ;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes