Connect with us
Publicitate

Social

Petiție după tragedia de pe DN1 de săptămâna trecută: o asociație moto locală cere construirea de URGENȚĂ a unui giratoriu în intersecția morții

Publicat

pe

Nenumăratele accidente produse la ieșire din Făgăraș spre Brașov, la intersecția Drumului Național 1 cu drumul ce duce spre Laguna Albastră, și care au culminat cu tragedia produsă în urmă cu două zile, când un tânăr de 29 de ani și-a pierdut viața, i-au determinat pe câțiva făgărășeni să inițieze o petiție online, prin care să ceară Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere( CNAIR) amenajarea unui sens giratoriu în acea zonă, transmit colegii de FagarasulTau.ro.

Publicitate

„Asociația Moto Rezistența Făgăraș solicită amenajarea de urgență a unui sens giratoriu și a unor benzi rezonatoare la ieșirea din Făgăraș spre Brașov, la intersecția DN 1 cu drumul care duce spre Laguna Albastră (lângă Rompetrol). Considerăm că este necesar din cauza numeroaselor accidente rutiere grave și foarte grave care au loc în această intersecție.
Din discuțiile avute, inclusiv Poliția Rutieră Făgăraș a solicitat CNAIR amenajarea acestui sistem de siguranță rutieră.
Vrem să crească siguranța participanților la trafic și evenimentele tragice să fie prevenite. Cel mai recent accident mortal a avut loc joi 17 septembrie 2020 când un motociclist și-a pierdut viața.
Mai solicităm ca până la amenajarea sensului giratoriu să fie îmbunătățită vizibilitatea semnelor de circulație existente.
Această petiție va fi înaintată autorităților locale, județene și naționale pentru a rezolva problema.“
, este mesajul care însoțește petiția online.

Autoritățile locale au reacționat imediat la petiția postată de reprezentanții Asociației Moto Rezistența și într-o postare pe rețeaua de socializare spun că vor trimite o adresă oficială la CNAIR pentru realizarea în regim de urgență a acestui sens giratoriu.

„În urma petiției online create de Asociația Moto Rezistența, Primăria Făgăraș va trimite o adresă oficială la CNAIR — administratorul drumului, subordonat Ministerului Transporturilor. Vom solicita realizarea, în regim de urgență, a unui sens giratoriu la intersecția DN 1 cu drumul care duce spre zona industrială franceză. Solicitarea va fi însoțită de justificarea necesității acestui sens giratoriu, motivațiile cetățenilor și numărul de semnatari ai petiției. Viața și siguranța oamenilor au prioritate.“, se arată în comunicarea făcută de reprezentanții Primăriei Făgăraș.

Publicitate

Petiția poate fi semnată accesând linkul de mai jos: https://www.petitieonline.com/amenajare_sens_giratoriu_n_fgra_pentru_sigurana_cetenilor

https://stagingfinastg.wpengine.com/video-tragedie-pe-dn1-momentul-infiorator-cand-un-motociclist-se-izbeste-de-un-tir/

Sursa fagarasultau.ro
Foto petitieonline.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes