Connect with us
Publicitate

Administrație

Pet-uri, doze și sticle în schimbul biletelor de autobuz

Publicat

pe

Bilete de autobuz în schimbul ambalajelor de unică folosință. Este propunerea autorităților din Brașov pentru cei care vor călători cu mijloacele de transport în comun, în luna septembrie.

Odată cu organizarea Forumului Orașelor Verzi, primăria îi îndeamnă pe brașoveni să recicleze pet-uri, doze de aluminiu sau sticle, iar în schimbul lor vor primi bilete pentru autobuzele și troleibuzele RATBV. În stația din Livada Poștei vor fi montate trei automate pentru reciclarea ambalajelor care sunt dotate cu senzori ce recunosc cele trei tipuri de reciclabile. Pentru fiecare obiect introdus oamenii vor primi un tichet. Ca să poată beneficia gratuit de un bilet cu două călătorii, valabil pe toate liniile de transport în comun, cei interesați au nevoie de zece tichete care să dovedească faptul că au reciclat ambalaje.

Proiectul se va derula în perioada 6 – 12 septembrie, iar dacă se va bucura de succes, atunci autoritățile locale spun că ar putea replica proiectul și pentru cumpărarea biletelor de intrare la teatru, operă sau filarmonică. Doar că în aceste cazuri ar putea fi folosite city-carduri unde se vor aduna puncte pentru fiecare ambalaj reciclat. La un anumit număr de puncte adunate pe card, posesorii le vor putea folosi ca să cumpere bilete la spectacolele instituțiilor de cultură din oraș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes