Connect with us
Publicitate

Administrație

Peste o sută de solicitări au fost depuse pentru închirierea unui loc în cele trei parcări de biciclete, din Brașov. Înscrieri se mai pot face până la sfârșitul acestei săptămâni

Publicat

pe

Brașovenii care locuiesc în cartierele Noua, Astra și zona Făget și vor să închirieze un loc pentru depozitarea bicicletelor pe care le dețin, mai au la dispoziție câteva zile, până în 30 iunie, inclusiv, pentru a depune documentele necesare închirierii unui astfel de loc.

Până acum, deja s-au depus peste o sută de solicitări pentru locurile din cele trei parcări, adică Noua – str. Prunului 1 A, Astra – str. Soarelui 15 și Făget – 13 Decembrie 86 A. Ele s-au primit nu doar de la cei din cartierele sau zonele respective, ci din tot orașul sau chiar din localități din jurul Brașovului.

Conform regulamentului, dacă se depun mai multe solicitări decât numărul locurilor de parcare existente, se va organiza o procedură de licitație. Tariful aprobat de Consiliul Local pentru închirierea unui loc de parcare este de 60 de lei/an, respectiv 5 lei/lună. În acest moment, pentru parcarea de pe strada Soarelui numărul de solicitări a depășit numărul de locuri, astfel că după verificarea documentelor depuse, există posibilitatea să se organizeze o procedură de licitație. Și în cartierul Noua sunt foarte multe solicitări, comparativ cu numărul de locuri.

„Brașovenii din cartierele Noua, Astra și Făget mai au la dispoziție câteva zile pentru a solicita închirierea unui loc în care să își poată depozita, în condiții de siguranță, bicicleta. Faptul că avem multe solicitări, inclusiv din alte cartiere decât cele trei, arată nevoia unor astfel de facilități la nivelul Brașovului, dar reprezintă și o confirmare a dorinței brașovenilor de a utiliza bicicleta. Vom mai amplasa, sper, până la sfârșitul anului alte 3-4 astfel de garaje. Avem solicitări în acest sens din Tractorul, Răcădău, Bartolomeu, dar și din centru, Gemenii sau Astra. O altă veste bună este că am primit avizul de la poliția rutieră pentru primele piste pentru biciclete, astfel că putem demara cele două trasee, din Răcădău în Astra și din Astra în Centru. Este foarte important pentru noi, toți cei care utilizăm bicicleta, să avem infrastructură dedicată, dar și spații sigure de stocare, astfel încât aceste mijloacele alternative de transport să devină o soluție realistă, iar transportul verde să fie principala soluție de mobilitate în orașul nostru”, a precizat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Publicitate

Conform regulamentului adoptat de Consiliul Local, închirierea locurilor se va face pe o perioadă de un an. O persoană poate închiria maximum două locuri, iar numărul maxim de locuri pentru fiecare familie este de patru.

Cei care doresc un loc de parcare trebuie să aibă domiciliul în proximitatea parcării pentru biciclete și să declare, pe propria răspundere, că dețin o bicicletă.

Brașovenii se pot înscrie pentru închirierea de locuri de depozitare a bicicletelor:

  • on-line, prin intermediul portalului de servicii electronice (pentru cei care au sau vor să își facă cont, la https://www.brasovcity.ro/ro/interactioneaza_cu_primaria secțiunea Domeniul Public, „Obținere loc parcare biciclete”)
  • la sediul primăriei, la Centrul de Informații pentru Cetățeni (CIC).

Cererile vor fi însoțite de copii după actul de identitate din care să rezulte că solicitantul are domiciliul în proximitatea locului de parcare și o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul deține în proprietate bicicleta pentru care dorește loc de parcare.

Locurile vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă. Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire a lor prin licitație.

Taxa este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei pe lună pentru un loc, în cazul în care nu se organizează o procedură de licitație (în situația în care numărul de cereri nu depășește numărul de locuri disponibile).

Parcările pentru biciclete sunt amenajate sub forma unor containere standard, securizate, cu o înălțime de 2,5 m și au o capacitate de 50 de biciclete, în cazul celor de pe str. Soarelui și de la Făget, și de 25 de biciclete, în cazul celei din Noua. Accesul în parcare se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare este dotată cu camere de supraveghere video.

Valoarea unei parcări pentru 50 de biciclete este de 208.122,5 lei + TVA și de 171.395 lei + TVA pentru cea de 25 de locuri. În bugetul din acest an sunt prevăzute fondurile necesare pentru achiziția și amplasare a încă 3-4 astfel de parcări. După ce inspectorii Serviciului de Amenajare Zone de Agrement vor verifica pe teren propunerile primite de la brașoveni pentru amplasarea de noi astfel de parcări, se va demara procedura de achiziție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes