Connect with us
Publicitate

Turism

Peste o jumătate dintre turiştii care au ajuns în centrul ţării în ianuarie au ales Braşovul. Aproape 92.000 de turişti au ajuns în judeţul nostru

Publicat

pe

Publicitate

Peste o jumătate dintre turiştii care au vizitat Regiunea Centru în ianuarie au optat pentru judeţul Braşov, iar cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna.

Aproape 92.000 de turişti au fost înregistraţi în prima lună a anului în Braşov, ceea ce reprezintă 52,5% din totalul celor înregistraţi în Regiunea Centru. La polul opus s-a aflat Alba, cu mai puţin de 9.000 de turişti, adică 5,1% din total.

Durata medie a sejurului la nivelul Regiunii Centru a fost de 1,97 zile. La nivel judeţean, cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna, 2,21 zile.

Aproape 65% dintre turişti au preferat cazarea în hoteluri. Au urmat în topul preferinţelor pensiunile agroturistice – 13,5% şi pensiunile turistice – 12,4%.

Publicitate

În total, au fost înregistraţi în ianuarie în Regiunea Centru peste 175.000 de turişti, în creştere cu 4,6% faţă de aceeaşi lună din 2021. Dintre aceştia, peste 9.600, adică 5,5%, au fost turişti străini. Aceştia au optat în majoritate pentru destinaţii din judeţele Braşov şi Sibiu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes