Connect with us
Publicitate

Social

Peste 85% dintre elevii de clasa a XII-a, din Brașov, s-au prezentat la prima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat

Publicat

pe

Prima zi din cadrul simulării pentru Bacalaureat s-a încheiat, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov spun că la proba scrisă la Limba și literatura română au fost prezenți 3.019 de elevi, ceea ce înseamnă un procent de 85,5, marea lor majoritate fiind înscriși în clasa a XII-a, învățământ de zi.

2.997 de elevi din județul Brașov sunt înscriși în anul școlar curent în clasa a XII – cursuri de zi și 533 în clasa a XIII-a – cursuri serale sau cu frecvență redusă și pot participa la simularea examenului național de bacalaureat.

Anul acesta se constată un interes mai ridicat pentru aceste simulări în rândul viitorilor absolvenți de clasa XIII-a (seral sau frecvență redusă). Aproape 20% dintre elevii înscriși în clasa a XIII-a au participat astăzi la prima probă a simulării, cei mai mulți prezenții fiind la Școala Profesională Germană Kronstadt.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, respectând o programă școlară ușor diminuată, având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Publicitate

Marți, 28 martie este programată proba obligatorie a profilului, adică matematică sau istorie. Miercuri, 29 martie elevi claselor terminale de liceu vor susține proba la alegere a profilului și specializării, urmând ca joi, 30 martie, elevii care au studiat în limbile minorităților naționale să susțină proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Liceenii care susțin simularea examenului de Bacalaureat au la dispoziție trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate.

Rezultatele obținute la simulare vor fi comunicate pe data de 6 aprilie. Acestea nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Subiectele pentru Simularea examenului de Bacalaureat 2023 sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de Centrul Național pentru Politici în Educație și Evaluare. Elevii pot solicita pagini suplimentare, dacă este cazul.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes