Connect with us
Publicitate

Social

Peste 700 de posturi vacante, disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. 45 de firme din Brașov s-au înscris la eveniment

Publicat

pe

Au mai rămas doar două zile până la startul ediției de primăvară a Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Evenimentul organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov va avea loc vineri, 12 mai 2023, în municipiul Braşov, la sediul Universității Spiru Haret din Brașov, Strada Turnului, Numărul 7.

Evenimentul este o măsură activă destinată corelării cererii și ofertei locurilor de muncă, care vine în sprijinul celor care se află în căutarea unui job. Obiectivul principal al târgului îl constituie creșterea gradului de ocupare, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, de a-și alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale, sau să se orienteze/reorienteze profesional.

Agenţii economici trebuie să știe că participarea la acest eveniment este gratuită şi reprezintă o oportunitate de a cunoaşte direct oferta de forţă de muncă, de a recruta şi selecta personal în vederea ocupării locurilor de muncă vacante.

Publicitate

Totodată, firmele care încadrează persoane din rândul şomerilor beneficiază de facilităţile/subventiile prevazute de Legea 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocupării forței de muncă.

Până la această dată, reprezentanții Agenţiei au contactat peste 300 de agenţi economici din judeţul Braşov, 45 dintre aceştia confirmând participarea la bursă, unde vor oferi peste 732 locuri de muncă, astfel: 27 locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare și 705 locuri pentru persoane cu studii medii.

Meseriile în care au fost anunţate cele mai multe locuri de muncă vacante sunt, pentru studii superioare: inginer (diverse specializări), manager proiect, economist, manager departament dezvoltare produs.

Pentru studii medii: agent securitate, ajutor bucătar, ajutor ospătar, ambalator manual, barman, bucătar, bufetier, cameristă, casier, contabil, controlor calitate, dulgher, electrician, electrician auto, electrician de întreținere și reparații, electromecanic, femeie de serviciu, frezor, fierar-betonist, frigotehnist, gestionar, guvernantă hotel, instalator apă – canal, instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, lucrător gestionar, măcelar, mașinist la mașini de ambalat, manipulant mărfuri, mecanic auto, mercantizor, menajeră, montator subansamble, muncitor necalificat, operator introducere, validare și prelucrare date, operator la mașini – unelte semiautomate și automate, operator la roboți industriali, ospătar, patiser, recepționer marfă, referent administrativ – limba germană, secretar economic – contabilitate primară, șef restaurant, șef schimb, șofer autobuz, șofer autocamion, stivuitorist, sudor, tehnician reparații, tâmplar, tinichigiu, vopsitor industrial, zidar, zugrav etc.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes