Connect with us
Publicitate

Administrație

Peste 6 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a Spitalului de Copii din Brașov. Consiliul Județean vrea să obțină fonduri europene pentru acest proiect

Publicitate

Publicat

pe

O mare parte din energia necesară încălzirii Spitalului de Pediatrie din Brașov se pierde din cauza clădirii foarte vechi care nu menține în totalitate căldura în saloane, săli de operație, birouri sau pe holuri. Pentru a remedia această problemă, dar și pentru a scădea costurile uriașe ale facturilor la încălzire, autoritățile județene vor să acceseze fonduri europene pentru eficienzitarea energetică a unității medicale.

Publicitate

Consilierii Județeni din Brașov se vor reuni astăzi într-o ședință extraordinară pentru a aproba o hotărâre care să permită instituției să ceară fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov. Această aprobarea este necesară pentru a putea depune la timp cererea de finanțare.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 6.090.920 euro fără TVA, respectiv 29.983.772 lei, fără TVA. Autoritățile spun că imobilul în care funcționează spitalul nu mai corespunde cerințelor actuale și este nevoie de o reabilitare a clădirii.

Specialiștii care au făcut o evaluare a spitalului spun că la nivelul pereţilor exteriori şi la socul clădirii nu se înregistrează rezistenţele termice impuse de reglementările în vigoare. La nivelul tâmplăriei exterioare se înregistrează un grad de etanşeitate satisfăcător, în proporţie de 50%, dar rezistenţa termică nu respectă prevederile în vigoare. O mare parte din tâmplărie are durata de viaţă încheiată, mai mare de 15 ani.

Publicitate

Probleme au fost descoperite și la nivelul terasei superioare şi a planşeului dintre parter şi subsol. Nici caloriferele de fontă, vechi de 37 de ani nu mai sunt corespunzătoare, iar robineţii de la corpurile de încălzire sunt în proporţie de 90% nefuncţionali. În plus, o mare parte dintre coloanele de distribuţie ale agentului termic sunt neizolate.

Specialiştii au constatat că şi sistemul de iluminat este necorespunzător, iar climatizarea nu se face în sistem centralizat, ci cu ajutorul a 120 de aparate de aer condiţionat, astfel că se consumă foarte multă energie electrică. Toate aceste probleme ar urma să fie remediate odată ce Consiliul Județean va primi finanțarea europeană, iar apoi va putea da startul lucrărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes