Connect with us
Publicitate

Social

Peste 500 de români, excluși de pe lista beneficiarilor de carduri pentru încălzire. Care este motivul pentru care autoritățile au luat această decizie

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Investițiilor Europene a anunțat că 527 de persoane vor fi excluse de pe lista de beneficiari ai cardurilor de încălzire deoarece locuiesc împreună cu rude sau alte persoane care înregistrează venituri foarte mari. Aceste ajutoare, în valoare totală de 2,2 miliarde de euro, sunt acordate din bani europeni, iar Marcel Boloș spune că nu își dorește să existe probleme în acordarea cardurilor.

„Finanțăm locul de consum și consumul energetic la acest loc de consum și din acest punct de vedere facem aceste analize, pentru că ar fi nefiresc ca acest ajutor pentru încălzire să meargă spre acele gospodării car, iată din interogarea bazelor de date de la ANAF, 527 de beneficiari sunt cu venituri nete pe persoană, pe loc de consum peste 10 mii de euro. Realizează venituri din alte surse. Au la adresa de domiciliu fie membri ai familiei, fie colocatari, care realizează venituri, cele mai multe sunt, din tranzacții pe piața de capital, în evidențe la Ministerul Muncii realizează venituri sub 2000 de lei”, a afirmat Marcel Boloş, citat de Stirile TVR.

Astăzi a început tipărirea cardurilor pentru încălzire, care vor fi distribuite de la 1 februarie și vor putea fi folosite începând cu 20 februarie pentru a plata facturilor la curent. Românii cu venituri mici vor primi ajutorul pentru încălzire în două tranșe, 700 de lei luna viitoare și încă 700 de lei în septembrie. La nivel național sunt 4 milioane de beneficiari.

„În zilele următoare cardurile de energie se distribuie către direcţiile teritoriale ale Poştei Române, aşa încât procesul sperăm să decurgă în condiţii normale şi termenul de 20 februarie să fie cel de la care beneficiarii, cu ajutorul respectiv pot efectua plăţi (…) Încercăm ca, până pe data de 15 februarie, să virăm banii la Poşta Română’, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș, citat de aceeași sursă.

Publicitate

Acesta a adăugat că beneficiarii care nu sunt acasă în ziua în care ar urma să se livreze cardul de energie vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare cu confirmare de predare-primire, iar ulterior vor urma procedurile interne ale Poştei Române.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a vizitat, miercuri, Fabrica de Timbre, cu ocazia startului procesului de printare şi împlicuire a cardurilor de energie, acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile în sprijin pentru plata facturilor la energie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes