Connect with us
Publicitate

Social

Peste 4.500 de elevi din județul Brașov s-au înscris la sesiunea de vară a Evaluării Naționale. Prima probă scrisă este programată pentru luni

Publicat

pe

5.105 elevi erau înscriși în clasa a VIII-a în unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov la data finalizării cursurilor, cu aproape 400 mai mulți decât în anul precedent. 4.552 au fost înscriși la Evaluarea Națională în cele 101 centre de examen.

Cu mici excepții, cei mai mulți absolvenți vor susține acest examen în unitățile școlare unde au finalizat cursurile gimnaziale. 553 de elevi nu au fost înscriși, fie că nu au promovat clasa a VIII-a (corigenți, cu situația neîncheiată din cauza absențelor sau repetenți) fie că vor opta pentru un loc în învățământul profesional sau dual, exprimându-și în scris această opțiune.

Proba scrisă la Limba și literatura română este programată luni, 19 iunie. Examenul va continua miercuri, 21 iunie cu proba scrisă la Matematică. Probele scrise se vor finaliza joi, 22 iunie cu proba la Limba și literatura maternă.

Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Candidații vor fi dirijați de profesorii asistenți direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic. Începând cu ora 9:00, aceștia vor primi subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Publicitate

Candidații vor avea la dispoziție 120 de minute pentru redactarea lucrărilor scrise din momentul primirii broșurilor, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare de către candidați, sub îndrumarea profesorilor asistenți.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru afișarea rezultatelor vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, coduri care vor fi distribuite candidaților la prima probă scrisă susținută, Limba și literatura română.

Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Indiferent de modalitatea de depunere, solicitarea de reevaluare trebuie semnată de unul dintre părinți sau tutori legali ai elevilor. Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 4 iulie.

În acest an, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea/repartizarea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes