Connect with us
Publicitate

Util

Peste 4.000 de brașoveni au solicitat în acest an eliberarea cardului european de sănătate

Publicat

pe

Peste 4.000 de brașoveni au solicitat în acest an eliberarea cardului european de sănătate, potrivit informațiilor oferite de conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov.

Publicitate

Este vorba despre documentul care conferă titularului dreptul de a beneficia de asistența medicală necesară în cursul unei șederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene, dar care nu este o alternativă la asigurarea de călătorie și nu garantează servicii medicale gratuite în totalitate, transmite Radio România Braşov FM.

“Cardul european de asigurări sociale de sănătate este documentul care deschide dreptul la prestații medicale devenite necesare pe perioada șederii într-un stat al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene. Persoana, în baza cardului european, poate primi asistență medicală necesară pentru a nu-și întrerupe cererea într-unul din statele menționate, cu condiția ca adresarea să se facă către un furnizor de servicii medicale aflat în relație contractuală cu instituția de asigurări de sănătate din statul respectiv”, a explicat directorul CAS Brașov, Ancuța Daisa.

Cardul are valabilitate doi ani de la data emiterii și nu poate fi utilizat pe teritoriul României.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes