Connect with us
Publicitate

Social

Peste 3600 de absolvenți de liceu, înscriși la Bac. Aproape 3250, așteptați, luni, la proba scrisă de română

Publicat

pe

Peste 3.600 de absolvenți din 41 de unități școlare liceale din județul Brașov s-au înscris pentru a susține probele scrise în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, care începe luni, 22 iunie, cu Limba și Literatura Română. La această primă probă sunt așteptați în săli 2.946 de absolvenți din seria curentă și 296 din seriile anterioare.

Publicitate

Exmaneul va fi susțin ut în 32 de centre de examen, „de trei ori mai multe decât în anii anteriori, pentru a putea fi respectate toate condițiile de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2”, a explicat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov.

Examenul va continua marți, 23 iunie cu proba la Limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 24 iunie, iar proba la alegere a profilului și specializării, joi, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 30 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Publicitate

Rezultatele finale vor fi anunțate marți, 7 iulie.

foto: digi24.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes