Connect with us
Publicitate

Social

Peste 36.000 de ambalaje reciclate cu ajutorul lui PETrică, într-o săptămână. Rezultatele: 45% plastic, 30% aluminiu, 25% sticlă

Publicat

pe

PETrică, automatul de reciclat care a fost montat în Livada Poștei s-a dovedit un adevărat succes. Partenerul de încredere al brașovenilor a adunat 36.433 de ambalaje în numai o săptămână. Bineînțeles că la acest rezultat a contribuit din plin și biletul gratuit pe care oamenii l-au primit după ce au reciclat ambalajele de unică folosință.

Din totalul deșeurilor, 45% au fost materiale plastice (16.332), 30% doze de aluminiu (10.957), iar 25% ambalaje din sticlă (9144).

„Din punct de vedere cantitativ ponderea este diferită, cele mai multe kilograme fiind trecute în contul sticlei, care are o greutate medie de 275 de grame/bucată și care a totalizat 2.515 kilograme. Ținând cont de faptul că un PET cântărește în medie 30 de grame, cantitatea colectată din acest material este de 490 de kilograme. De asemenea, o doză din aluminiu este cotată la doar 13 grame în medie, așa că putem deduce ușor faptul că cele 10.957 de obiecte de acest fel colectate de automatul de reciclare însumează 142 de kilograme”, a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al companiei de salubritate Brai-Cata.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes