Connect with us
Publicitate

Social

Peste 350.000 de persoane s-au înscris luni pe listele de așteptare pentru vaccinare anti-COVID

Redactia

Publicat

pe

Peste 350.000 de persoane s-au înscris luni pe listele de așteptare pentru vaccinare anti-COVID, potrivit situației până la ora 18.00, transmisă de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Etapa a treia de vaccinare a început luni dimineața, fiind deschise și listele de așteptare.

Potrivit datelor statistice furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de la lansarea etapei pentru populația generală, până la ora 18.00, 47.000 persoane s-au programat la vaccinare, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile, anunță CNCAV.

” În cursul zilei de astăzi, ritmul de înscriere pe listele de așteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13:00-15:00. Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcționare pe parcursul zilei”, potrivit sursei citate.

Publicitate

Programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

Publicitate

Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare.

În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

Platforma de programare a fost actualizată în cursul nopții, iar în această dimineață listele de așteptare au fost activate progresiv, potrivit unei programări pe județe.

Publicitate

De asemenea, pe toată durata desfășurării operațiunilor tehnice de implementare a listelor de așteptare platforma a fost deschisă publicului, potrivit CNCAV și STS.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>