Connect with us
Publicitate

Administrație

Peste 35 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru renovarea și eficientizarea energetică a Spitalului de Copii din Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Spitalul de Copii din Brașov va intra în șantier, în curând. Autoritățile au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov”. Acest proiect, în valoare totală de 35.680.688,54 lei, este finanţat în cadrul Componentei 5 „Valul Renovării” din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi va fi implementat de administraţia publică judeţeană în parteneriat cu unitatea medicală.

Acestea sunt primele fonduri din PNRR atrase de Judeţul Braşov, reprezentând totodată prima finanţare nerambursabilă accesată pentru această unitate medicală, în urma clarificării situaţiei juridice şi patrimoniale a imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Clădirea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a fost construită în perioada 1979 – 1984 şi are o suprafață desfășurată de 13.843 mp. Construcţia este alcătuită din cinci corpuri de clădire care închid în centru o curte interioară, iar potrivit concluziilor experizei de specialitate, aceasta nu mai corespunde cerințelor actuale privind eficiența energetică și gestionarea energiei.

Intervențiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire față de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30%, până la 60%.

Publicitate

„Mă bucur că am semnat acest contract de finanţare. Deja am demarat achiziţia documentaţiilor tehnice pentru realizarea Proiectului Tehnic şi sper că într-un timp cât mai scurt cu putinţă vom desemna firma care să execute lucrările, având în vedere că până în iunie 2026 avem obligaţia să închidem proiectul. La începutul anului viitor vom semna şi cel de-al doilea contract pe PNRR – cel destinat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Braşov. Ne dorim să primim undă verde şi pentru celelalte şase proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice pe care le avem depuse la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să investim în modernizarea imobilelor unor instituţii medicale şi sociale din subordinea noastră, precum şi a clădirilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Președintele CJ Brașov a anunțat că la începutul anului viitor va semna şi cel de-al doilea contract pe PNRR – cel destinat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Braşov.

„Ne dorim să primim undă verde şi pentru celelalte şase proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice, pe care le avem depuse la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să putem investi în modernizarea imobilelor unor instituţii medicale şi sociale din subordinea noastră, precum şi a clădirilor în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus Adrian Veștea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes