Connect with us
Publicitate

Turism

Peste 330.000 de turiști au vizitat Castelul Bran în primele nouă luni ale anului, mai puţini cu jumătate decât în 2019

Publicat

pe

Casa Contelui Dracula încă resimte din plin efectele pandemiei. Doar 337.000 de vizitatori au trecut pragul Castelului Bran din luna ianuarie până în septembrie, anunță Ziarul Financiar. Cifrele sunt relativ mai bune față de 2020, dar departe de ce înregistra obiectivul turistic în 2019.

Publicitate

Peste un milion de turiști ajungeau anual la Castelul Bran, înainte de izbucnirea pandemiei, iar locul era cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Cifra de afaceri a companiei care administrează castelul depășea 7,7 milioane de euro. Dar odată ce virusul covid-19 s-a răspânidit în toată lumea, monumentul a fost închis timp de patru luni, iar turiștii străini nu au mai venit în număr foarte mare în țara noastră, astfel că muzeul a ajuns în pragul falimentului.

Anul 2020 a fost unul negru pentru administratori, angajați, dar și pentru turiștii care veneau la Castelul Bran. 250 de mii de oameni au vizitat castelul în acel an, iar din cauza încasărilor foarte mici aproape jumătate dintre angajați au fost disponibilizați.

Primele nouă luni ale anului 2021 au fost mult mai bune, iar cifrele arată creșteri substanțiale. 337.000 de turiști au vizitat castelul, iar 30% dintre ei au fost străini. Administratorii se așteaptă ca până la finalul anului să treacă de pragul de 400.000 de vizitatori.

Publicitate

„Dacă trendul de creştere a numărului de vizitatori între 2020 şi 2021 se va menţine, putem estima că vom închide anul financiar cu un total de peste 400.000 de vizitatori. Această estimare poate fi afectată negativ de evoluţia descurajantă a pandemiei în România, de gradul mic de vaccinare în Bran, de incidenţa mare a infectării în localitate, dar şi de faptul că turiştii sunt cu predilecţie români din marile oraşe, aflate acum în dificultate din aceleaşi cauze. Cetăţenii străini, care ne asaltează de luni cu întrebări despre Halloween, văd acum România pe o hartă a celor mai periculoase destinaţii din Europa din punct de vedere medical“, au declarat reprezentanţii Castelului Bran pentru zf.ro.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes