Connect with us
Publicitate

Eveniment

Peste 300 de litri de reactivi confiscați în urma perchezițiilor de ieri din Braşov, Bucureşti şi alte două judeţe

Publicat

pe

Mai multe sute de litri de reactivi au fost confiscați de polițiști, în urma perchezițiilor făcute joi în dosarul care vizează o firmă bănuită că ar fi vândut unor spitale de stat și private reactivi chimici despre care există suspiciunea că nu îndeplinesc condițiile de conformitate.

Publicitate

Potrivit Poliției Capitalei, în urma perchezițiilor a fost identificată și sigilată o cantitate de aproximativ 80 de litri de reactivi medicali. De asemenea, a fost ridicată cantitatea de 250 de litri de reactivi chimici care nu se mai aflau în termenul de valabilitate.

„Pentru toți reactivii medicali identificați s-au prelevat probe ce urmează a fi expertizate în vederea stabilirii calității și conformității”, au transmis polițiștii.

Aceștia au făcut joi 19 percheziții în București și județele Ilfov, Brașov și Dâmbovița într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și trafic de produse sau substanțe toxice.

Publicitate

Din probatoriul administrat rezultă presupunerea rezonabilă că, din anul 2017 și până în prezent, reprezentanții unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici și aparate medicale), precum și faptul că ar deține, produce și pune în circulație produse și substanțe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfășoare astfel de activități.

Conform polițiștilor, reactivii chimici vizați sunt utilizați în analize de laborator, atât în unități spitalicești de stat, cât și private, existând suspiciunea că nu îndeplinesc condițiile de conformitate în ceea ce privește termenele de valabilitate și destinația.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes