Connect with us
Publicitate

Eveniment

Peste 3.700 de kilograme de deșeuri periculoase și 2.400 litri de uleiuri uzate confiscate de poliţiştii braşoveni. Amenzi de 55.000 de lei într-o singură zi

Publicat

pe

Peste 6.000 de kilograme de deşeuri periculoare su fost găsite de poliţiştii braşoveni în doar o zi, la două firme, în urma unui control. În total au fost depistate şi confiscate 3.750 de kilograme de deșeuri periculoase și 2.400 litri deșeuri periculoase din categoria uleiurilor uzate.

Publicitate

În total, polițiștii au verificat 35 de societăți comerciale, şi au aplicat 30 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 55.000 lei. cinci dintre acestea au fost pentru nerespectarea regimului deșeurilor și 25 pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Controalele au fost făcute în data de 19 mai.

Obiectivele acțiunii au fost:

  • verificarea centrelor de colectare deșeuri;
  • efectuarea de verificări la operatorii economici care efectuează operațiuni cu substanțe și/sau deșeuri periculoase;
  • efectuarea de verificări la persoanele fizice autorizate şi juridice înregistrate/autorizate pentru operaţiuni de fabricare, import, depozitare, comercializare şi utilizare cu produse de protecţie a plantelor;
  • verificări rutiere în trafic pentru identificarea operatorilor economici ce transportă substanțe și deșeuri periculoase.

„S-a procedat la invitarea a trei agenți economici la sediul Gărzii Naționale de Mediu în vederea continuării verificărilor.”, a transmis IPJ Braşov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes