Connect with us
Publicitate

Social

Peste 3.400 de elevi braşoveni îşi aleg de astăzi liceul la care vor învăţa

Publicat

pe

După ce ieri a fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a pentru admiterea în liceu, aceștia vor trebui, începând de astăzi 2 iulie, să completeze fișele cu opțiunile pentru liceu. Acestea trebuie completate de către absolvenți, alături de părinți și asistați de diriginții claselor a VIII-a, fie la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic, până cel mai târziu în 8 iulie. Noutatea în acest an o reprezintă faptul că absolvenții care doresc să se înscrie pentru unul din locurile din unitățile liceale din alt județ, depun fișa de opțiuni tot în unitatea școlară unde au absolvit clasa a VIII-a, fără a mai fi necesară deplasarea în județul respectiv, la centrul special desemnat pentru acești candidați.

În județul Brașov, peste 4.400 de absolvenți de clasa a VIII-a au participat la Evaluarea Națională, dintre care peste 3.400 au obținut medii peste 5.00. Toți vor intra în prima etapă de admitere la liceu, în baza mediei de admitere, calculată ca medie ponderată între media de la Evaluarea Națională (80%) și media anilor de gimnaziu (20%). În județul Brașov sunt 11 candidați cu media de admitere 10. La polul opus, cea mai mică medie de admitere este 1,99.

Pentru toți candidații, oferta educațională pentru clasa a IX-a zi la cele 41 de unitățile școlare liceale și profesionale din județul Brașov cuprinde 3.108 locuri la nivelul liceal, zi (1.820 la filiera teoretică, 1.036 la filiera tehnologică și 252 la filiera vocațională) și 1.901 locuri pentru învățământul profesional și dual.

Distribuția pe cele două niveluri de învățământ (liceal și profesional) a celor peste 5.000 de locuri la clasa a IX-a, respectă atât proporția din prevederile metodologice ale Ministrului Educației și Cercetării privind proiectul panului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 (două treimi liceu și o treime profesională), cât și solicitarea agenților economici din județul Brașov.

Publicitate

În data de 10 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021.

Cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021, va avea loc în perioada 24 iulie – 4 august. La această etapă pot participa pe locurile rămase vacante după prima etapă, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes