Connect with us
Publicitate

Economic

Peste 200 de microîntreprinderi din Regiunea Centru vor obține finanțare nerambursabilă pentru a crea mai mult de 2.000 locuri de muncă

Publicat

pe

În cel mai scurt timp de la închiderea depunerii de proiecte pentru finanțarea microîntreprinderilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru începe contractarea cererilor depuse de mediul privat din Regiunea Centru. Un număr de 516 microîntreprinderi au proiecte eligibile, aflate în plin proces de evaluare pentru a obține fonduri nerambursabile REGIO. Dintre acestea, aproape 100 de firme mici vor putea să-și dezvolte afacerile în mai puțin de două luni, ca urmare a definitivării procesului de contractare și încă mai mult de 100 vor primi resurse pentru a se dezvolta în această vară. În total, microîntreprinderile finanțate vor crea sau menține peste 2.000 locuri de muncă, investind în retehnologizare, extinderea spațiului de lucru și achiziția de noi echipamente sau linii de producție. La nivelul Regiunii Centru, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 sunt disponibile aproximativ 500 milioane lei, alocate prin Prioritatea de Investiții 2.1, iar pe un prim apel de proiecte au fost deja finanțate 249 de firme, dintre care mai mult de jumătate și-au finalizat proiectele.

Pe timpul stării de urgenţă la ADR Centru s-a muncit neîncetat

”Pentru microîntreprinderile din Regiunea Centru, aceste două luni de stare de urgență au trecut cu foarte multe griji, atât pentru viitorul lor cât și pentru cel al angajaților lor. Economia românească părea să intre pe un trend descendent la sfârșitul anului 2019, astfel că aceste luni au fost pentru unii o lovitură de grație, în timp ce pentru alții au reprezentat șansa de a face o pauză și să-și regândească strategia de dezvoltare. Pe parcursul celor două luni însă, echipa ADR Centru a muncit fără pauză, pentru a finaliza evaluarea celor mai mult de 600 de cereri depuse spre finanțare nerambursabilă. Astfel că, pentru primele 100 de microîntreprinderi din Regiunea Centru, care au obținut cel mai mare punctaj în evaluarea proiectelor, am și prezentat primele vești bune, respectiv le-am confirmat sprijinul pe care-l vom acorda prin fondurile nerambursabile REGIO. Pentru mediul de afaceri local și regional venim și cu soluții în implementare care, alături de celelalte măsuri deja adoptate de către Guvern, vor sprijini firmele pentru ca ele să își continue activitatea, să creeze noi locuri de muncă, să infuzeze bani în economie și să reinvestească capitalul. Microîntreprinderile sunt vitale pentru orice economie fiindcă, deși au până la 9 angajați, reprezintă rețeaua de bază a economiei, celulele ce formează plasa de siguranță de unde cresc sau se dezvoltă marile firme. Noile proiecte pe care le vom semna se adaugă celor 249 care au fost contractate în urmă cu doi ani și care au atras deja în economie peste 35 milioane euro. Peste 70% din acestea din urmă și-au finalizat proiectele, iar celelalte le vor finaliza în cel mult 2-3 luni. Este îmbucurător faptul că multe din firmele care au absorbit eficient fonduri europene în perioada 2007-2015 au fost printre cele care au pregătit noi cereri de finanțare și au devenit acum mai performante”, a declarat domnul Simion Crețu (foto), Director general ADR Centru.

Investițiile firmelor private reprezintă o prioritate a ADR Centru pentru dezvoltarea competitivității regionale. Prin Programul Operațional Regional, mediul de afaceri din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu obține mai mult de 1,6 miliarde lei, deoarece pentru dezvoltarea IMM prin Prioritatea de Investiții 2.2 s-au semnat 139 de contracte, care au atras peste 419 milioane lei, iar până în vară se va lansa un nou apel de proiecte pe Prioritatea 2.2 pentru IMM, prin care alte 22 milioane euro se vor putea accesa de mediul privat din regiune.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes