Connect with us
Publicitate

Social

Peste 20.000 de romi trăiesc în județul Brașov în „așezări informale”. Cei mai mulţi în Tărlungeni, Budila şi Zărneşti

Publicat

pe

Prefectul Brașovului a anunțat că există în județ 30 de așezări informale, definite ca perimetre ocupate cu imobile fără acte, totalizând aproximativ 20.100 de persoane, informează BZB.

„În cazul municipiului Săcele aşezările informale sunt în curs de identificare. Conform datelor primite până în prezent de la UAT-uri, cel mai mare număr de persoane care locuiesc în aşezări informale se înregistrează la Tărlungeni (5.600 persoane), Budila (3.000 persoane) şi Zărneşti (1.800 familii). Urmează a fi efectuate verificări pentru a se constata dacă identificarea tuturor aşezărilor informale de pe raza judeţului s-a făcut în conformitate cu prevederile legale în materie”, a precizat prefectul judeţului, Cătălin Văsii.

Grupul de lucru mixt pentru problemele romilor, care funcţionează pe lângă Prefectura Braşov, s-a reunit joi, 20 iunie, pentru a analiza activităţile pentru combaterea discriminărilor cetăţenilor care aparţin acestei etnii, dar şi pentru a vedea care este situaţia aşezărilor informale din judeţ.

La capitolul „măsuri de combatere a discriminării” au fost amintite o serie de proiecte ce au avut ca scop integrarea romilor. Unul dintre aceste proiecte a fost implementat la Racoş, unde 550 persoane provenite din familii vulnerabile şi copii rămaşi „singuri acasă” au beneficiat de consiliere şi de alte măsuri de sprijin.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Gino

    24 iunie, 2024 at 12:32 pm

    de ce vor romii să se integreze? acest lucru este nou Ei nu au vrut să se integreze de secole, ci vor doar să fie întreținut.

  2. nicu state

    24 iunie, 2024 at 6:09 pm

    Bine ar fi sa va ocupati de cersitoarele foarte APTE DE MUNCA ce stau in fata magazinelor si cersesc de mici pana au copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes