Connect with us
Publicitate

Turism

Peste 2.000 de elevi și studenți merg în weekend să afle cum e să lucrezi în turism. Tinerii vor merge şi în hotelurile din Poiana Braşov

Publicat

pe

În zilele de weekend 6-7 mai, vineri și sâmbătă, 68 locații din 28 orașe și stațiuni vor găzdui peste 2000 de elevi și studenți, anunță Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), care organizează a doua ediție a evenimentului național „Zilele Porților Deschise în Industria Ospitalității”, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro.

Publicitate

„Este o acțiune prin care industria ospitalității va reuși să atragă mulți tineri să treacă dincolo de ușile unui hotel, să vadă ce este într-o bucătărie, într-o recepție de hotel, cum se organizează un eveniment la noi în industrie, ce face echipa de la vânzări și marketing, să facă un tur al locațiilor, unde vor întâlni tineri ca și ei care le vor povești drumul lor în industria ospitalității”, scriu inițiatorii.

Evenimentul este organizat de FIHR cu sprijinul Ministerului Educației, Asociației Profesorilor și Mentorilor din Turism – Edu4Tourism, Asociației Liceelor Hoteliere și de Turism și a Institutului Francez din România, transmite edupedu.ro.

Campania își propune să facă industria ospitalității mai atractivă pentru tineri, cu atât mai mult în contextul în care tot mai mulți dintre aceștia aleg să urmeze o carieră în turism în afară țării, această decizie afectând activitatea industriei hoteliere și societatea românească, se arată în comunicatul citat.

Publicitate

Unitățile de cazare din întreaga țară și membrii afiliați FIHR din educație precum American Hotel Academy Brașov, Horeca Culinary School București, Institutul Culinaire Disciples Escoffier și ohma by winsedswiss (VET by EHL) cu campusuri în București, Oradea și Poiana Brașov își vor deschide porțile pentru tineri, cărora le vor arăta ce înseamnă un job în industria ospitalității.

„Industria hotelieră are nevoie de sprijinul sistemului educațional pentru a pregăti aici acasă în România o nouă generație de profesioniști în turism. O putem face doar dacă suntem cu toții implicați în acest proces de formare, pornind de la elevi, studenți, profesori și părinți,  până la noi operatorii din industria ospitalității. Cred că nu poate fi nimic mai frumos decât să știm că am reușit să contribuim la formarea profesională a unui tânăr sau mai multor tineri și că i-am ajutat pe unii dintre ei să își găsească vocația în domeniul ospitalității” a declarat Călin Ile, Președinte FIHR.

În cadrul programului dedicat acestui eveniment, tinerii pot să viziteze mai multe departamente pentru a vedea ce se întâmplă în spatele ușilor unde publicul nu are acces în mod obișnuit și pot participă la workshopuri pentru a înțelege cum funcționează aceste departamente.

“Organizăm acest eveniment pentru ca elevii și studenții să descopere cât de interesant este să lucreze în unul dintre cele frumoase domenii – industria ospitalității, industria zâmbetului, un domeniu în care interacțiunea umană este permanentă, întâlnești în fiecare zi oameni noi, eviți rutina plictisitoare din alte joburi. Evenimentul organizat împreună cu membrii noștri reprezintă o invitație pentru tineri de a descoperi ce înseamnă să își aleagă o meserie în care pun pasiune și sunt nerăbdători să afle ceva nou în fiecare zi. Suntem totodată recunoscători că presa ne ajută să comunicăm acest eveniment național prin intermediul canalelor media pe care le reprezintă” a adăugat Otilia Demian – Secretar General FIHR și Coordonatorul național al proiectului „Zilele Porților Deschise”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes