Connect with us
Publicitate

Social

Peste 1700 de brașoveni au depus cereri pentru ajutorul de încălzire.  Câți bani vor primi beneficiarii și cine este eligibil

Publicat

pe

Brașovenii cu venituri mici vor primi ajutoarele de încălzire cu ajutorul cărora vor putea să treacă mai ușor peste iarnă. Acestea se acordă pentru perioada noiembrie-martie familiilor si persoanelor singure care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică în sistem centralizat, energie electrică și lemne sau combustibili petrolieri. Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi și /sau petrolieri este stabilit în funcție de venitul net lunar pe membru de familie.

Suplimentul pentru energie se acordă pentru perioada noiembrie-octombrie, familiilor și persoanelor singure care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică în sistem centralizat, energie electrică și combustibili solizi și/sau petrolieri. Cuantumul suplimentului pentru energie indiferent de venitul familiei sau persoanei singure, este de 30 lei/lună pentru energie electrică și 10 lei/lună pentru gaze naturale și 20 lei/lună pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

În sezonul rece 2021-2022, din numărul total de 1435 de cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie instrumentate la nivelul municipiului Brașov, aproximativ 248 au fost cereri ale persoanelor vârstnice singure, iar din totalul de 2300 de persoane aferent celor 1435 de dosare, 1011 persoane au fost persoane vârstnice.

Pentru sezonul rece 2022-2023, până la data de 22.11.2022 au fost depuse 1701 cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie. Din datele procesate până la acest moment, respectiv 1387 de cereri, aferente unui număr de 1873 de persoane, 1013 sunt persoane vârstnice.

Publicitate

Mai jos vă prezentăm plafonul pentru beneficiarii eligibili și sumele pe care le pot primi drept ajutor de încălzire:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes