Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Peste 130.000 de puieţi vor fi plantaţi, în această primăvară, în zona Dobroneagu din Munţii Făgăraş

Publicat

pe

Publicitate

Peste 130.000 de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară în zona muntelui Dobroneagu din Făgăraş, în cadrul proiectului de refacere a ecologică a zonei iniţiat de Fundaţia Conservation Carpathia.

În premieră, pe lângă plantarea tradiţională de puieţi, la Dobroneagu se va testa semănătura directă cu seminţe de jir, iar în zonele greu accesibile se va utiliza drona.

Zona Dobroneagu are o suprafaţă de 200 de hectare, iar pădurea a dispărut de aici atât ca urmare a tăierilor ilegale din perioada 2008-2010, când 40 de hectare au fost afectate, dar şi ca urmare a unei doborâturi de vânt din 6 februarie 2020, care a afectat 160 de hectare.

Procesul de reconstrucţie ecologică a zonei a început în primavara anului 2022, fiind plantaţi puieţi de molid, fag, brad, paltin şi scoruş pe 55 hectare din suprafaţa afectată de doborâtura de vânt, iar în toamnă s-au refăcut peste 32 hectare din arealul tăiat ilegal, a precizat sursa citată.

Publicitate

Fundaţia Conservation Carpathia mai desfăşoară lucrări pe alte 5 şantiere de reconstrucţie ecologică, urmând să fie plantaţi, în această primăvară, peste 240.000 puieţi.

Din 2013 şi până în prezent, Conservation Carpathia a plantat 3,7 milioane puieţi şi a refăcut o suprafaţă de 1.906 ha de pădure, au mai transmis reprezentanţii Fundaţiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes