Connect with us
Publicitate

Turism

Peste 1,25 de milioane de treceri prin turnichete instalaţiilor pe cablu din Poiana Braşov, într-un sezon care a început abia la sfârşitul lui ianuarie. Au fost zile cu peste 40.000 de treceri

Publicat

pe

Municipalitatea a finalizat primă analiză a sezonului de schi 2022 – 2023, un sezon care a început la sfârșitul lunii ianuarie. Este cel mai întârziat debut de sezon din istoria cunoscută a Poienii Brașov, cu foarte multe zile cu temperaturi pozitive, cu puține ninsori, un sezon în care pregătirea domeniului schiabil s-a bazat pe producerea de zăpadă artificială în zilele cu temperaturi sub – 4 grade.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov a rămas totuși opțiunea preferată de brașoveni și turiști, datorită calității și dimensiunii pârtiilor, diversității gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu, și în condițiile în care toate stațiunile montane s-au confruntat cu aceleași probleme. Acest fapt rezultă și din numărul de schiori și snowboarderi care au ales Poiana Brașov, înregistrându-se un total de 1.256.509 de treceri prin turnichete.

Sezonul a început, pentru prima dată în istoria cunoscută a Poienii Brașov, în 28 ianuarie, și s-a încheiat după sărbătorile de Paști, în 23 aprilie, ceea ce înseamnă 86 de zile în care s-a schiat în condiții bune, mai ales în partea superioară masivului. Anul trecut, schiul în Poiană a început oficial în 24 decembrie, a durat 122 de zile și s-au înregistrat peste 2 milioane de treceri prin turnichete.

Sistemul de producție a zăpezii artificiale și atenția operatorilor, care au fructificat fiecare oră care a permis pornirea tunurilor și lăncilor, au salvat acest sezon dificil. S-au produs aproape 400.000 de metri cubi de zăpadă artificială (399.134,4 mc) în cele 45 de zile cu o temperatură medie de producție de -5,5 grade C în care au funcționat instalațiile, dintre care în 17 zile s-a produs zăpadă 24 de ore din 24. Prima zi de producție a fost în 12 decembrie 2022, iar ultima în 31 martie.

Publicitate

Angajații companiei care asigură amenajarea pârtiilor, Comprest, au lucrat în acest sezon aproape 17.000 de ore, din care 2.672 de ore au însemnat activitatea pe mașinile de bătut zăpada.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes