Connect with us
Publicitate

Social

Peste 11.000 de pastile de iod au fost ridicate de braşoveni până acum

Publicat

pe

Publicitate

Peste 11.000 de comprimate de iodură de potasiu au fost distribuite brașovenilor, până la 31 august, în cadrul campaniei lansate în luna iunie de Ministerul Sănătății.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Claudia Bularca, a menționat că medicamentele au fost distribuite către populație în baza rețetelor eliberate de medicii de familie, potrivit protocolului, transmite Radio România Braşov FM.

Administrarea pastilelor cu iod este recomandată persoanelor cu vârsta de până la 40 de ani și doar în caz de expunere după un incident nuclear, la indicațiile autorităților.

“Nu se recomandă profilaxia cu iodură de potasiu persoanelor cu vârsta de peste 40 de ani, datorită faptului că prezintă un risc de cancer tiroidian foarte mic la această grupă de vârstă și incidența afectării tiroidiene este mai mare. Ca urmare, riscul de complicații tiroidiene induse de iod este mai mare la această grupă de vârstă”, a explicat dr. Claudia Bularca.

Publicitate

Administrarea comprimatelor de iod se face diferențiat, în funcție de vârstă, în doză unică, după recomandarea medicului.

Pastilele cu iod se eliberează în 100 de unități farmaceutice de pe raza județului Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes