Connect with us
Publicitate

Economic

Peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru spitalele din județul Brașov. Ce spitale vor beneficia de banii alocaţii de Ministerul Sănătății

Publicat

pe

Publicitate

Ministerul Sănătăţii a aprobat o finanţare totală de peste 100 de milioane de lei, prin PNRR, pentru spitalele din judeţul Braşov, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ministerului.

Din suma totală de 106,5 milioane de lei, aproximativ jumătate – 50 de milioane de lei – reprezintă investiţii pentru reabilitarea şi dotarea spitalului municipal Făgăraş şi al celui orăşenesc de la Victoria, vizitate, sâmbătă, de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi secretarul de stat Alexandru Rogobete.

„Ministerul Sănătaţii susţine autorităţile locale care au vocaţia dezvoltării serviciilor medicale pentru oamenii din comunităţile pe care le reprezintă!”, precizează sursa citată.

La nivelul judeţului Braşov, Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea, prin PNRR, cu suma de 6 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente şi alte 17 milioane de lei pentru dezvoltarea ambulatoriului spitalului din Săcele.

De asemenea, pentru dotarea cu echipamente medicale a fost aprobată o finanţare de 3,5 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. A. Sbârcea” şi 4 milioane de lei pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase din Braşov.

Publicitate

Pentru Maternitatea din Braşov a mai fost aprobată o finanţare de 11 milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea secţiei de neonatologie, iar pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov – o finanţare de 15 milioane de lei pentru dezvoltarea ambulatoriului de specialitate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes