Connect with us
Publicitate

Administrație

Peste 100 de milioane de lei de la CNAIR pentru modernizarea DN 1S Şercaia şi Hoghiz, fostul „drum al ruşinii”

Publicat

pe

Compania de Drumuri prin DRDP Brașov a scos la licitație un contract de peste 100 de milioane de lei pentru modernizarea DN 1S Șercaia -Hoghiz, un fost Drum Județean care, la momentul transferului de la CJ Brașov la CNAIR se prezenta în stare „nesatisfăcătoare” și se afla în „situația critică de a fi declarat impracticabil” potrivit informațiilor din Caietul de Sarcini.

DN 1S Șercaia – Hoghiz are o lungime de 24 kilometri și asigură legătura între două Drumuri Naționale Europene, DN 1 Brașov-Sibiu respectiv DN 13 Brașov-Sighișoara-Târgu Mureș, iar pe traseu este Fabrica de Ciment Romcim de la Hoghiz, a grupului CRH. CNAIR prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP Brașov) a făcut unele lucrări de reparații pe DN 1S, reciclare in situ, o ranforsare a sistemului rutier. Valoarea licitației este de până la 117 milioane de lei, cu 14 luni proiectare și 36 de luni execuție, transmite economedia.ro.

Drumul Național 1S este alcătuit din două benzi, de câte 3 metri, parțial cu acostamente. Sistemul rutier este incomplet, prezintă cedări locale la marginea părții carosabile, majoritatea podețelor nu asigură siguranță pentru participanții la trafic (gabarit necorespunzător, elemente structurale lipsă sau degradate). Pe traseu sunt 4 poduri și un pasaj superior peste linia de cale ferată industrială a Fabricii Hoghiz care nu mai corespund normelor actuale și prezintă degradări.

Și fabrica Holcim de la Câmpulung (Argeș) va beneficia de modernizarea DN 73 Pitești-Câmpulung -Brașov și de ridicarea restricției de tonaj de la Rucăr unde Maristar a început lucrările pentru noul pod peste Dâmbovița.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes