Connect with us
Publicitate

Administrație

Peste 100 de kilometri de conducte din reţeaua de apă a Braşovului vor fi reabilitate. Proiect de 87 de milioane de euro, din fonduri europene

Publicat

pe

Publicitate

Municipiul Brașov va beneficia de investiții masive în infrastructura de apă și canalizare. Cele două instrumente prin care Compania Apa accesează fondurile europene sunt Programul Operațional de Infrastructură Mare și Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă. Proiectul cuprinde mai multe străzi din majoritatea cartierelor Brașovului, care implică reabilitări și extinderi ale infrastructurii de apă și canalizare.

Concret, rețeaua de apă va fi extinsă , pe o lungime de 32,1 km, pe un număr de 63 străzi. De asemenea, rețeaua de apă va fi și reabilitată, pe o lungime de 101,8 km, pe un număr de 203 străzi.

Multe lucrări sunt prevăzute și pentru rețeaua publică de canalizare. Astfel, aceasta va fi extinsă pe o lungime de 41,7 km, pe un număr de 61 străzi. Reabilitarea rețelei de canalizare va fi realizată pe o lungime de 22,1 km, pe un număr de 37 străzi. Toate lucrările includ montarea de branșamente și racorduri, inclusiv contorizarea cu apometre inteligente.

Pe lângă acestea, pentru a asigura funcționalitatea noului proiect, vor mai fi realizate următoarele:

Publicitate
  • 28 stații noi de pompare a apei uzate
  • Sistem SCADA
  • Conducte de refulare, pe o lungime de 7,2 km

Valoarea totală estimată a lucrărilor, pentru municipiul Brașov, este de aproximativ 87 milioane de euro, fără TVA.

Aceste investiții fac parte din „Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”. Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes