Connect with us
Publicitate

Eveniment

Peste 100 de elevi au ajuns la medic cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Copiii învață la Școala Gimnazială 11 din Brașov

Publicat

pe

Este panică într-o școală din Brașov după ce mulți elevi s-au îmbolnăvit pe capete, în ultimele zile, iar o parte dintre ei chiar au fost internați în spital. Peste 100 de copii care învață la Școala Gimnazială 11 s-au plâns părinților că au tot felul de probleme de sănătate, iar simptomele ar fi apărut în urmă cu câteva zile la copii care ar fi mâncat din preparatele puse la dispoziție de o firmă de catering. Suspiciunea medicilor este de toxiinfecție alimentară, anunță radiobrasovfm.ro.

Publicitate

„Simptomele sunt febră, vărsături, stări diareice. Au venit într-o stare generală mediocră, unii dintre ei au necesitat internare în spital, dar nici unul dintre ei nu este în stare gravă”, a precizat dr. Larisa Drăgan, director medical al Spitalului de Copii Brașov.

Copiii frecventează afterschoolul din cadrul unității școlare și o ipoteză luată în calcul este toxiinfecția alimentară.

„Încă de joi au apărut primele cazuri reclamate de părinți, vineri a fost un număr și mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, cașcaval pane, iar vineri – pește. Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscriși la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unității a anunțat DSP-ul. Au trimis o mostră din produse pentru că au obligația legală să păstreze mostre din produsele alimentare aduse în fiecare zi. Ca și măsuri, au sistat cateringul pentru săptămâna viitoare. Așteaptă rezultatul analizelor”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, Valentin Bucur.

Publicitate

DSP-ul așteaptă acum rezultatele analizelor de la Spitalul de Copii și va începe o anchetă. Reprezentanții firmei de catering au trimis un punct de vedere scris, în care precizează că au început și ei o procedură internă de autocontrol, au fost luate mai multe mostre din mâncarea de joi și de vineri, dar și de pe obiectele și suprafețele de lucru.

De asemenea, va fi făcută o verificare și în ce privește personalul implicat în procesul de preparare și distribuție meniuri. Până la aflarea rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcționa fără catering, varianta fiind ca părinții să trimită copiii cu mâncare de acasă, potrivit reprezentanților ISJ Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes