Connect with us
Publicitate

Social

Peste 100 de elevi au absentat la prima probă din cadrul Evaluării Naționale, la Brașov. Examenul la Limba și literatura română s-a încheiat fără incidente

Publicat

pe

Dintre cei 4.552 de elevi ai clasei a VIII-a din unitățile școlare gimnaziale din județul Brașov, înscriși la Evaluarea Națională, 4.438 au participat astăzi, 19 iunie, la proba de Limba și literatura română. Au absentat 114 elevi, cei mai mulți de la Dumbrăvița și Tărlungeni. Nu au fost semnalate incidente și nici un candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În această sesiune au fost înscriși pentru a susține examenul de Evaluare Națională 64 de absolvenți cu cerințe educaționale speciale. 3 dintre aceștia au solicitat prelungirea timpului de examen în conformitate cu legislația care reglementează egalizarea de șanse pentru toți absolvenții. Un candidat a susținut proba la domiciliu, fiind externat din spital cu recomandarea medicală de a nu ieși din casă. O comisie constituită la nivelul centrului de examen s-a deplasat la domiciliul candidatului care a susținut proba în condiții de siguranță.

Subiectul la Limba și literatura română a fost diferit pentru absolvenții care au studiat în limba maghiară față de cel al absolvenților care au studiat în limba română și limba germană. Ambele au fost accesibile, oferind posibilitatea oricărui absolvent de clasa a VIII-a să poată obține cel puțin nota 7.00.

Subiectele și baremele de corectare pentru probele scrise sunt publicate în fiecare dintre cele trei zile de examen, la ora 15.00, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Publicitate

Următoarea probă va avea loc miercuri, 21 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 22 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în
4 iulie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes