Connect with us
Publicitate

Social

Peste 100 de biserici primesc sprijin de până la 15.000 de lei de la bugetul judeţean

Publicat

pe

Un număr de 110 lăcaşe de cult din judeţul Braşov vor beneficia, anul acesta, de sume cuprinse între 7.000 şi 15.000 de lei de la bugetul judeţean, pentru reparaţii şi amenajări urgente sau continuarea lucrărilor de construcţie ori pictură bisericească.

Publicitate

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat, în şedinţa ordinară de vineri, atribuirea sumelor pe Ghidul de Finanţare pentru unităţile de cult, al cărui buget total se ridică, în 2021, la 1 milion de lei.

Conform documentelor anexă la proiectul de Hotărâre, au fost depuse 116 solicitări, dintre care 111 au îndeplinit criteriile de eligibilitate din Ghidul de finanţare.

Majoritatea lăcaşelor de cult vor beneficia de sume de 7.000, 10.000 sau 15.000, cu o singură excepţie – Biserica Sfântu Nicolae (din Şcheii Braşovului), căreia i-a fost alocată suma de 21.000 de lei pentru amenajarea şi modernizarea muzeului aparţinător.

Publicitate

În cadrul discuţiilor din plenul CJ Braşov, câţiva consilieri au adus în discuţie faptul că, prin acordarea unor sume relativ egale, însă mici, unui număr mare de biserici, „nu s-ar rezolva problemele”, în special a celor din parohii mai sărace, cu mai puţine venituri, iar în unele astfel de cazuri sunt chiar şi pierderi deoarece lucrări care au fost demarate nu pot fi finalizate.

Pe de altă parte, a fost ridicată şi necesitatea stabilirii unor priorităţi prin Ghidul de Finanţare, de comun acord cu conducerea tuturor cultelor din Braşov, spre exemplu renovarea bisericilor vechi, după cum a arătat fostul preşedinte al CJ Braşov, consilierul liberal Adrian Gabor.

Conform Ghidului de finanţare, unităţile de cult care beneficiază de acest sprijin trebuie să finalizeze lucrările şi să prezinte documente justificative până în 15 noiembrie

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes