Connect with us
Publicitate

Cultural

Peste 100.000 de vizitatori la o expoziţie de benzi desenate realizată de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. Exponatele au putut fi admirate atât la Braşov cât şi în Belgia, Albania, Serbia şi Macedonia

Publicat

pe

Publicitate

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov este liderul de proiect al expoziției ”Can for Balkans” care prezintă 64 de benzi desenate originale despre istoria balcanilor, realizate de diverși de artiști din 8 țări din zonă.

Până acum, vernisajul a traversat itinerariul internaţional Braşov – Tirana – Bruxelles – Leskovac – Veles, și a reunit în total peste 100.000 de vizitatori

„Este o expoziție a unui proiect realizat în cadrul programului Europa Creativă. Ține foarte mult de creativitatea artiștilor care au participat la concursul nostru international anul trecut și, în același timp, reunim în această expoziție și rezultatele proiectului de cercetare din cadrul Can for Balkans.

Am încercat, în primul rând să prezentăm istoria benzilor desenate istorice despre și din Balcani, însă în același timp am pus puțin focus și pe ce înseamnă clișee și stereotipuri în banda desenată. Mai ales într-un subiect precum Balcanii am văzut că impactul la public este promițător.”, spune Managerul de proiect și curatorul expoziției, Nicolae Pepene, potrivit radiomures.ro

Publicitate

Expoziția „CAN for Balkans” rămâne până în 27 martie la salonul de artă al Muzeului Orășenesc Veles, din Macedonia de Nord.

Proiectul se bucură de succes și, pe viitor a primit deja invitații de a merge în iulie la una din cele mai importante galerii din Sofia, Bulgaria și la un festival de benzi desenate din Franța.

Partenerii proiectului internațional CAN for Balkans sunt: Muzeul Județean de Istorie Brașov (lider de proiect), Muzeul Național de Istorie al Albaniei, Comics Art Museum Brussels – Belgian Comic Strip Center, Comic Center of Macedonia (Macedonia de Nord), Leskovac school of comics ”Nikola Mitrovic Kokan” (Serbia).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes