Connect with us
Publicitate

Eveniment

Peste 1.000 de amenzi au dat poliţiştii rutierii din Braşov săptămâna trecută. Aproape 300.000 de lei este suma totală a sancţiunilor

Publicitate

Publicat

pe

În perioada 05 – 11 aprilie 2021, polițiștii rutieri și polițiștii cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza județului Brașov pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră și ordine publică.

Publicitate

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020;

  • Impunerea respectării tuturor normelor legale de către conducătorii auto în ceea ce privește circulația pe drumurile publice;

  • Verificarea alcoolscop și cu aparatul DrugTest a tuturor conducătorilor auto;

  • Respectarea limitelor legale de viteză prevăzute pentru sectorul de drum parcurs;

În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare, etiloteste, etilometre, aparate DrugTest, precum și cinemometre TruCam.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 1.018 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 910 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – rep. privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de peste 295.000 lei.

Publicitate

De asemenea, polițiștii au reținut 105 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au reținut 42 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii constatat 24 de infracțiuni la regimul rutier, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, precum și alte infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes