Connect with us
Publicitate

Eveniment

Permise de conducere obținute în mod fraudulos, la Brașov. Cei care voiau să devină șoferi plăteau între 2500 și 5000 de euro ca să ia carnetul

Publicat

pe

Sunt percheziții de amploare în județele Brașov și Galați făcute de polițiștii Direcției Generale Anticorupție. Oamenii legii cercetează o grupare specializată pe obținerea permiselor de conducere în mod fraudulos. Mascații au descins în această dimineață la sediile unor societăți, dar și la domiciliile suspecților. 5 percheziții se fac în județul Brașov și una în Galați.

Publicitate

Conform anchetatorilor, în perioada 2013 – 2020, mai mulți indivizi care aveau sprijinul unor școli de șoferi își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov pentru a putea face cursurile pentru obținerea permiselor de conducere. Dar în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaților răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 – 5000 de euro pentru fiecare permis obținut.

14 mandate de aducere a suspecților au fost puse în aplicare, iar membrii grupării au fost audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cei care au preluat dosarul penal. 6 suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar magistrații trebuie să decidă dacă îi vor trimite în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suspecții sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumparare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes