Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Pericol în pandemie: infractorii au reinventat „metoda accidentul”

Publicat

pe

Publicitate

Persoanele vârstnice sunt din nou în atenția infractorilor, care pe fondul pandemiei provocate de coronavirus, au reinventat „metoda accidentul”. Prin această metodă infractorii telefonau anumitor persoane vârstnice și pretinzând a le fi rude le cereau bani pentru a acoperi daunele unui accident.

În prezent, răufăcătorii pretind fie că fac parte din familia potențialelor victime, fie că ar fi personal medical, spune Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov:

„Potențialele victime sunt apelate telefonic de către infractorii care pretind că le sunt rude, că au fost diagnosticate cu COVID-19, sunt în spital și au nevoie de bani pentru achiziționarea de materiale necesare tratamentului. În alte cazuri, aceștia susțin că sunt cadre medicale și solicită sume de bani în vederea achiziționării unor aparate de ventilație pentru rude spitalizate ale victimei.

Poliția Brașov recomandă cetățenilor să fie prudenți, să nu ofere date personale la telefon indiferent de calitatea invocată de interlocutor, să se informeze numai din surse oficiale și să nu dea crezare informației conform căreia prin înmânarea unor sume de bani unei persoane necunoscute pot fi achiziționate materiale necesare tratamentului sau spitalizării”.

Publicitate

”Metoda accidentul” readaptată de infractori în pandemie a început să fie folosită încă de anul trecut, iar la finele anului Polițiștii Bucureșteni au efectuat percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 100.000 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes