Connect with us
Publicitate

Util

Pericol de inundații pe râuri din 10 județe, printre ele şi Oltul în judeţul Braşov

Publicat

pe

Hidrologii au instituit Cod galben de inundații pe mai multe râuri din 10 județe. Avertizarea este valabilă joi între orele 3.00 – 24.00. Printre acestea este şi râul Olt, pe raza judeţului Braşov.

Publicitate

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, inundațiile se pot produce pe râuri din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa și Buzău.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Sunt vizate râuri din județele Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Braşov și Covasna.

Publicitate

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes