Connect with us
Publicitate

Sport

Performanță uriaşă pentru braşoveanul Paul Pepene! A câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de schi-role

Publicat

pe

Publicitate

Braşoveanul Paul Pepene a obținut o performanță extraordinară la Campionatul Mondial de schi-role și a încheiat pe locul al doilea, după Alexey Chervotkin.

La competiția desfășurată în Italia, dinamovistul Paul Pepene a prins podiumul, după ce a obținut medalia de argint.

Campionatul Mondial s-a disputat la Val di Fiemme, acolo unde România a mai avut și alți reprezentanți. Petrică Hogiu a încheiat pe locul 11, Raul Mihai Popa a terminat pe poziția a 15-a, în timp ce Florin Robert Dolhascu a fost al 16-lea, transmite prosport.ro.

Sportivul dinamovist Paul Pepene (Centrul Sportiv Brașov) a fost iar la înălțime și a cucerit medalia de argint în proba de 15 kilometri mass-start.

Publicitate

Românul a parcurs distanța în 45:32,5, la patru secunde de câștigător, rusul Alexey Chervotkin.

„Adun între 7.000 și 8.000 de kilometri, schi și alergare. Nu știu câtă diferență de nivel, dar nu e antrenament la care să nu am așa ceva. Noi la schi fond aveam și concursuri de alergare montană organizate de federație, mai scurte, pe la 5 km, campionate naționale sau Cupa Dinamo, nu se mai țin de prin 2007-2008. Atunci am participat de fapt la primele concursuri de alergare montană”, spunea sportivul, în urmă cu mai bine de doi ani.

La Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, Pepene a trecut printr-un episod delicat. El a căzut pe o coborâre la aproape 70 de kilometri pe oră. Nu s-a lovit, dar și-a rupt unul dintre bețe.

Aproape 400 de metri a alergat cu un singur băt, până când s-a întâlnit cu antrenorul său, care i-a înlocuit echipamentul rupt. Începuse pe locul 35, dar a incidentul l-a aruncat până pe 51.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes