Connect with us
Publicitate

Sport

Performanţă extraordinară pentru un mic şahist braşovean, chiar de ziua lui! Este cel mai tânăr candidat de maestru la șah din România

Publicat

pe

Publicitate

Vladimir Sofronie şi-a obţinut titlul internaţional de candidat la maestru chiar de ziua lui de naştere, devenind astfel cel mai tânăr candidat de maestru din România, după ce a învins în prima rundă un senior în vârstă de 36 de ani și ELO 2224 din Germania, la competiția internațională Grenke Chess 2024 de la Baden-Baden, unde a participat cu sprijinul comunității brașovene.

În cadrul competiției care a adunat la start peste 2.770 de participanți din 54 de țări, Vladimir a avut parte de partide de un nivel extraordinar și a făcut față cu brio programului, care a fost un adevărat „maraton șahist”, de două runde pe zi a câte 4 ore/rundă (9 runde jucate în 5 zile, 28 martie-1 aprilie 2024) dovedind încă o dată că parcursul său extraordinar în șahul profesionist deabia a început.
Impresionat și impulsionat de susținerea de acasă și încrederea acordată, Vladimir, în vârstă de 11 ani, a învins încă în prima rundă un senior în vârstă de 36 de ani și ELO 2224 din Germania, victorie ce i-a adus 32 de puncte Elo, depășind, cu această victorie, bariera elo 2000 și îndeplinind astfel criteriile de acordare a titlului de candidat de maestru.

„Vladimir și-a obținut titlul internațional de candidat de maestru chiar de ziua lui de naștere, 29 martie, devenind, astfel, cel mai tânăr candidat de maestru din România, după ce a învins în prima rundă un senior în vârstă de 36 de ani, la competiția internațională de la Baden-Baden, unde a participat în perioada 27 martie – 2 aprilie, cu sprijinul comunității brașovene. În cadrul competiției ce a adunat la start peste 2700 de participanți din 54 de țări, Vladimir a avut parte de partide de un nivel extraordinar și a făcut față cu brio programului, care a fost un adevărat maraton șahist pentru cei 11 ani ai lui”, a declarat mama lui Vladimir, potrivit Radio România Braşov FM.

În semn de mulțumire pentru cei care l-au sprijinit, Vladimir a lansat o invitație specială.

Publicitate

„Îi invit pe toți cei care m-au ajutat să ajung la competiția de la Baden-Baden, unde mi-am luat titlul de candidat de maestru, să joace o partidă cu mine, la clubul meu de șah”, a declarat Vladimir.

Victoria din prima rundă a fost urmată de o remiză cu un senior în vârstă de 25 ani, Elo 2280 din Cehia.

Vladimir a întâlnit, în toate rundele, doar jucători seniori cu ELO peste 2000 (3 jucători cu Elo peste 2200, 5 jucători cu ELO peste 2100 și unul cu ELO 2099), terminând cele 9 runde ale competiției cu o performanță Elo de 2192!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    9 aprilie, 2024 at 11:33 am

    Bravo bai taca ! Felicitari !
    Felicitari si lu parintii lu taca Vladimir !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes