Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Performanţă excepţională pentru şagunişti. Au obţinut 5 medalii, dintre care două de aur, la un important concurs internaţional de programare

Publicat

pe

Performanţă impresionantă pentru cinci şagunişti care au câştigat cu două medalii de aur, una de argint şi două de broz la un reputat concurs internaţional de programare. Chiar dacă şi în acest an competiţia s-a desfăşurat on-line, elevii braşoveni nu s-au lăsat învinşi şi au obţinut rezultate excepţionale. În total, Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” a trimis în competiţie 23 de elevi.

Publicitate

„Multe felicitări șaguniștilor pentru cele două medalii de aur, una de argint și două de bronz obținute la concursul internațional de programare ACSL!

  • Serenus DRAGOȘ, clasa a XII-a B – medalie de Aur;
  • Dominic Ioan SATNOIANU, clasa a X-a B – medalie de Aur;
  • Casian Sebastian CHIRIAC, clasa a X-a A – medalie de Argint;
  • Radu Andrei VAIDA, clasa a XII-a B – medalie de Bronz;
  • Robert BRÎBNDEA, clasa a X-a B – medalie de Bronz.

Felicitări tuturor celor 23 de elevi ai colegiului, calificați la faza finală a acestui concurs în anul școlar 2020-2021!

ACSL (American Computer Science League) este unul dintre cele mai longevive concursuri de programare, lansat inițial ca un concurs regional în 1978 în New England, SUA, la niciun an după comercializarea primelor calculatoare personale la scară largă.

Publicitate

Concursul a căpătat rapid o mare amploare, mai întâi la nivelul Statelor Unite ale Americii și apoi la nivel internațional.

Colegiul Național Andrei Șaguna se află la a 19-a participare la acest concurs, a cărui finală se ținea de regulă față în față, în Statele Unite ale Americii, finală la care, cu foarte mici excepții, elevii șaguniști au fost prezenți.

Anul de față (ca și cel anterior, de altfel) fiind unul mai aparte, concursul a avut loc online. Pe lângă fotografiile cu toți elevii finaliști și cu cei 5 medaliați de anul acesta, vă propunem o retrospectivă a ultimilor ani ai acestui concurs.”, a transmis Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” pe Facebook

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes