Connect with us
Publicitate

Eveniment

Percheziţii la Braşov, Cluj şi Neamţ într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals. Suspecţii au vrut să cumpere o firmă cu acte false

Publicat

pe

În acest moment, se află în derulare 10 percheziții domiciliare și la sediilor unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și din municipiul București, totodată, fiind puse în executare 7 mandate de aducere.

Publicitate

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din Cluj, Brașov și Sectorul 3 București, serviciilor de investigații criminale Cluj și Sibiu, efectuează 10 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din județele Cluj, Brașov, Neamț și din municipiul București.

Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal, întocmit la nivelul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în declarații, înșelăciune, fals și uz de fals.

În fapt, în luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un bărbat din Sibiu, polițiștii Serviciului Investigarea Criminalității Economice Sibiu au demarat cercetările.

Publicitate

Astfel, din investigațiile desfășurate a reieșit că membrii grupării ar fi preluat fraudulos, de la titularii unor societăți comerciale, părțile sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societății, prin folosirea unor documente de cesiune false. Ar fi profitat de contextul pandemiei, când astfel de operațiuni puteau fi efectuate și online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.

De asemenea, ar fi convins administratorii societății să se înscrie la unele licitații, iar, după obținerea documentelor societății, ar fi preluat firma prin același circuit al documentelor false.

Gruparea ar fi urmărit preluarea unor firme cu capital important. De exemplu, una dintre societăți a fost evaluată la 10 milioane de euro.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul colegilor din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din Cluj, Brașov și Sectorul 3 București, Serviciului Criminalistic Sibiu, Unității Centrale de Analiza a Informaților, serviciilor de investigații criminale Cluj și Sibiu, precum și al serviciilor pentru acțiuni speciale Sibiu, Cluj, Brașov și Neamț.

Acțiunea beneficiază de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes