Connect with us
Publicitate

Eveniment

Percheziţii la Braşov. Certificate verzi generate de un bărbat care a intrat în două centre de vaccinare şi a modificat datele din platformă

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii brașoveni fac percheziţii în această dimineaţă într-un dosar în care un bărbat este cercetat pentru că ar fi făcut certificate verzi unor persoane nevaccinate. Bărbatul din Drobeta-Turnu Severin ar fi intrat în două centre de vaccinare din acelaşi municipiu şi ar fi modificat datele de identificare unor persoane nevaccinate cărora le-ar fi generat certificate verzi. Evenimentele au avut loc în perioada mai – iunie 2021, iar în acest moment individul se află în arest preventiv. Percheziţii la persoane bănuite de uz de fals mai sunt şi în Mehedinți, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Călărași și Tulcea. În total sunt 56 de percheziţii.

Sunt cercetați în acest dosar și cei 95 de români, beneficiari ai adeverințelor false, dar și complicii principalului suspect. Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere la audieri, iar procurorii vor decide ce măsuri legale vor lua mai departe. În prezent, principalul suspect este arestat preventiv.

„Activitățile se desfășoară în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic. Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.”, a transmis Poliţia Română.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes