Connect with us
Publicitate

Eveniment

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală la Braşov. Prejudiciul, peste 278.000 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Poliţiştii din Braşov şi Mureş au efectuat miercuri, 24 februarie, 10 percheziţii domiciliare, în cele două judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală, prejudiciul estimat până în prezent fiind de peste 278.000 de lei.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, ,,poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au pus în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în Mureş şi Braşov, în cadrul unui dosar penal în care sunt vizate achiziţii fictive de bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor, pentru creşterea cheltuielilor deductibile şi diminuarea profitului impozabil”.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

,,În fapt, în perioada 2015-2016, administratorul unei societăţi comerciale din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii fictive cu mai multe societăţi de tip fantomă. Acesta ar mai fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. În urma activităţilor, au fost ridicate acte şi documente contabile, în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 278.682 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

Publicitate

Acţiunea a beneficiat de sprijinul IPJ Braşov, Grupării de Jandarmi Mobile Braşov şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes