Connect with us
Publicitate

Eveniment

Percheziții în mai multe județe, inclusiv la Brașov, într-un caz de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune

Publicat

pe

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au demarat o operațiune amplă în vederea punerii în executare a 19 mandate de percheziție domiciliară.

Acțiunea vizează zece persoane din județele Dâmbovița, Sibiu, Timiș, Alba, Maramureș, Constanța, Brașov și municipiul București, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, obținerea ilegală de fonduri și înșelăciune.

Potrivit informațiilor obținute în urma cercetărilor, suspecții ar fi acționat în perioada iunie 2020 – ianuarie 2021, prin intermediul a șase societăți comerciale. Aceștia ar fi solicitat fonduri garantate de stat pentru întreprinderi mici și mijlocii, ulterior falsificând documente în scopul obținerii de finanțări de la diverse unități bancare, cu intenția de a nu returna împrumutul.

Prejudiciul estimat în urma acestor activități ilegale se ridică la suma de 1.180.000 de lei.

Publicitate

Autoritățile continuă cercetările în vederea adunării de probe și documente relevante pentru stabilirea răspunderii penale a suspecților implicați în această rețea infracțională.

Măsurile legale vor fi luate în conformitate cu prevederile legii, în vederea aducerii acestora în fața justiției.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes