Prima pagină
Pentru că a fost industria cel mai rău afectată de pandemie, HoReCa cere vaccinare cu prioritate: „Trebuie să primim o protecție suplimentară”

În solicitarea trimisă către autorități, Președintele Patronatului din Timișoara spune că cei din industria hospitalitatii au fost obligați să-și închidă afacerile încă de la începutul pandemiei, pe motiv că sunt cosiderati vectori de răspândire a virusului. Însă acum, când vine vorba de vaccinare, ei au fost uitați.
Corina Macri, Președinte Horetim, cea care a trimis marți memoriul către autorități a declarat că încă nu a primit răspuns, notează bugetul.ro.
„Noi sperăm să vină, totuși. Nu-i normal. Dacă, de atâtea luni de zile, industria ospitalităţii este restricționată pe motiv că este cel mai riscant factor de răspândire a virusului, așteptăm și un răspuns pe măsură. În așa fel încât cei care lucrăm în această industrie să putem fi vaccinați și să putem funcționa în continuare. (…) Trebuie să primim o protecție suplimentară.
Angajații noștri au fost primii care ne-au întrebat “noi de ce nu suntem vaccinați, din moment ce suntem primii cărora ni s-a cerut să ne restricționăm, să înțelegem că reprezentăm un factor de risc, să lucrăm la capacitate minimă, atunci de ce acum nu suntem ajutați să putem intră în normalitate?”
Noi nu ne gândim la a reveni la funcționarea din trecut ci, așa cum funcționăm acum, avem nevoie de o protecție suplimentară.
Am discutat și cu colegii mei la nivel național. Toți sunt de acord cu această acțiune. Nu e normal să fim priviți condiționat, în funcție de cum sunt interesele fiecăruia.
Eveniment
Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap

La data de 28 ianuarie, un agent de poliție, de 24 de ani, din cadrul Poliției Orașului Baraolt a fost găsit de către colegii acestuia într-o cameră din sediul poliției, prezentând o plagă împușcată la nivelul capului.
La momentul în care a fost găsit, polițistul prezenta semne vitale.
La fața locului a fost solicitat imediat un echipaj medical, care după intervenție, l-a transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Poliţistul a fost internat la o unitate medicală în stare gravă, comatoasă. Din nefericire, acesta a murit pe patul de spital.
În continuare, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.
Polițistul își desfășoară activitatea în cadrul I.P.J. Covasna din anul 2019, fiind absolvent al unei școli de agenți de poliție.
Din primele verificări, este vorba de o tentativă de suicid
Eveniment
FOTO – VIDEO / Aproape 450.000 e euro falşi şi peste un kilogram de cannabis au găsit procurorii DIICOT Braşov

În această dimineaţă, procurorii DIICOT-S.T. Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au efectuat un număr de 28 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Craiova, Ploiești și a judeţului Alba, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.
În fapt s-a reținut că, începând cu luna august 2020, un număr de 3 suspecţi, au constituit pe raza municipiului Brașov, un grup infracțional organizat având ca principal obiectiv obținerea unor sume mari de bani din falsificarea de monedă străină, respectiv euro, de diferite cupiuri.
În urma colaborării cu EUROPOL, s-a stabilit faptul că falsurile produse de membrii acestei grupări au fost semnalate pe teritoriul a 10 state din cadrul Uniunii Europene.
Cele 10 state din cadrul Uniunii Europene pe teritoriul cărora au fost semnalate falsurile produse de către membrii acestei grupări sunt România, Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia, Grecia, Lituania, Olanda și Slovacia. În aceste state au fost plasate un număr de 441 de bancnote din cupiura de 50 de euro contrafăcute.
Din investigațiile efectuate în cauză, a rezultat faptul că o parte dintre membrii grupului au întrevăzut o oportunitate și din contrafacerea de bancnote emise de către statul român, respectiv bancnote din cupiură de 100 de lei, sens în care au desfășurat mai multe activități, în vederea obținerii unei calități a bancnotei cât mai apropiată de original.
Un alt palier abordat a fost reprezentat de implicarea în activități de trafic de droguri de risc și de mare risc, sens în care membrii grupului au oferit/vândut droguri de risc și de mare risc (cannabis și cocaină), mai multor persoane.
S-a reţinut faptul că, în perioada 25 – 31 ianuarie 2021, membrii grupării au intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, compusă din bancnote din cupiură de 50 de euro falsificate.
În urma perchezițiilor efectuate, a fost identificată aparatura folosită în activitățile de falsificare (imprimante, scanere, calculatoare, cerneluri speciale), documente de identitate ce par a fi contrafăcute, suma de 445.770 de euro, formată din bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate, aproximativ 1.250 de grame de cannabis, 10 grame de cocaină, precum și sumele de 11.670 de euro, 800 de dolari și 42.780 de lei.
La sediul DIICOT- S.T.Braşov au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 21 de persoane.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova, Ploiești, Alba și București, şi al jandarmilor din cadrul G.M.J. Burebista Brașov.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Eveniment
VIDEO / Misiune în nămeţi! Cum patrulează jandarmii montani de la Bâlea în zăpadă de peste un metru şi jumătate

Ninsoarea a pus stpânire pe crestele munţilor. Cu siguranţă cel mai mare strat de zăpadă din ţară este în vârul munţilor Făgăraş. La peste 2.000 de metri altitudine zăpada ajunge în multe locuri la peste un metru şi jumătate, iar oamenii care trebuie stau acolo au o misiunea foarte grea.
Nămeţii dau mari bătăi de cap jandarmilor montani care au punctul de lucru acolo. În vârful Munţilor Făgăraş se află Postul de jandarmi montan Bâlea al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu. Acolo sunt mereu prezenți jandarmii. Este un post de jandarmi montan permanent.
Aceştia sunt prezenţi pentru prevenirea accidentelor, informarea turiştilor, căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate.
Ministerul Afacerilor Interne a comentat şi el experienţa jandarmilor montani de la Bâlea:
-
Fapt diversacum 3 zile
Elena Udrea: „Cum să dai o condamnare de 8 ani cu executare unei femei, unei mame? Nu mai avem un gram de umanitate”
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Răfuială între interlopii din Brașov. Laurențiu Pletosu, arestat pentru 30 de zile după ce l-a atacat pe Adi Stoleru într-o sală de fitness
-
Evenimentacum 2 zile
FOTO – VIDEO / În plină pandemie jandarmii braşoveni petrec cu muzică pusă din autospeciale chiar în faţa unităţii. Măştile de protecţie au lipsit iar distanţarea nu a existat
-
Administrațieacum 3 zile
Allen Coliban, acuze grave la adresa P&P SRL, firma care administrează parcările publice din Brașov: „Firma care își permite să lase astfel de notificări în geamurile mașinilor, nu are acest drept”
-
Evenimentacum 3 zile
43.000 de euro, 135.000 de lei și 3.000 de forinți au fost găsiţi la hoţii de catalizatoare în urma percheziţiilor de ieri
-
Administrațieacum 3 zile
VIDEO / Municipiul Brașov a obținut, prin legea bugetului de stat, cea mai mare alocare directă de fonduri din ultimii 10 ani, pentru investiții
-
Socialacum 3 zile
Incidența în municipiul Brașov a ajuns la 4,53 – Situația pe localități
-
Economicacum 2 zile
Coliban vrea o fabrică de autobuze electrice la Brașov