Connect with us
Publicitate

Economic

Pensionarii braşoveni în topul celor care primesc cei mai mulţi bani. În 2021 pensia medie a fost de aproape 1.900 de lei

Publicitate

Publicat

pe

Judeţul Hunedoara, Capitala  iar apoi Braşovul sunt pe primele locuri la valoarea pensiilor medii. La polul opus e judeţul Botoşani, unde cei mai mulţi pensionari trebuie să se descurce cu mai puţin de 1300 de lei lunar, arată ultimele date publicate de Institutul Național de Statistică. 

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, judeţul Hunedoara este singurul în care pensia medie a trecut de 2100 de lei în anul 2021.  Pe locul al doilea se află Municipiul Bucureşti, unde pensia medie a fost de 2026 lei, urmat de Braşov cu 1889 de lei, potrivit antena3.ro.

Publicitate

La polul opus, cele mai mici pensii medii au fost în judeţele Botoșani, Giurgiu și Vrancea – sub 1300 de lei.

Pe primul loc în topul judeţelor cu cei mai mulţi pensionari se află Municipiul Bucureşti, cu o pondere de 10,35%, arată datele INS.

Capitala este urmată de judeţul Prahova, unde locuiesc 4,18% din pensionari şi de judeţul Cluj care are 3,75% dintre pensionarii din ţară. Judeţele cu cei mai puţini oameni pensionaţi sunt Covasna şi Tulcea.

Publicitate

Cel mai „tânăr” județ din România este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este puțin peste 39 de ani, iar cel mai „bătrân” este Teleorman, unde media de vârstă se apropie de 47 de ani.

În ultimii 18 ani, situația s-a deteriorat dramatic, doar două județe, Iaşi şi Ilfov, având o medie sub 40 de ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes